Lesjak: Nihče ne ve kdaj bo lahko stekla skupinska vadba v dvoranah in le upamo lahko, da bodo športniki prišli nazaj motivirani ter željni treningov

Bojevniki za mesto miru se po novoletnem premoru počasi vračajo v tekmovalni ritem. V nasprotju z pričakovanju, so novoletne priprave potekale kar v domači dvorani, kjer so odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem. Igralci se počutijo odlično, brez večjih poškodb in so po besedah glavnega stratega ekipe pripravljeni na nadaljevanje tekmovanja, ki se bo zanje začelo z zaostalo tekmo 12. kroga na gostovanju pri ekipi RK Jeruzalem Ormož.
lesjak
Žiga Lesjak.

Trener Sebastjan Sovič je povedal, da ima Ormož odlično ekipo, ki že kar nekaj časa igra v enaki sestavi in je zelo uigrana. “Izkušenim nosilcem igre vsako leto priključijo kakšnega nadarjenega mladeniča iz svoje rokometne šole. Že vrsto let so stabilen prvoligaš, znani po tem, da doma redko izgubljajo. Mi smo se na nadaljevanje prvenstva pripravljali v domači dvorani, kjer smo imeli odlične pogoje za trening, sobotna tekma pa bo pokazala, do kolikšne mere smo jih izkoristili.”

Trener Sovič.

O občutkih in poteku premora dela je spregovoril tudi eden izkušenejših članov čete Sebastjana Soviča, 30 letni velenjčan Žiga Lesjak, ki pravi, da so priprave potekale po ustaljenem ritmu. “Na začetku smo sicer ostali brez kondicijskega dela, ki bi se moral odviti v Portorožu. Le tega nam je, kot že marsikaj to sezono, preprečila še vedno trajajoča epidemija,” je povedal in dodal, da so treninge nadomestili v Slovenj Gradcu, kjer so se pod vodstvom trenerjev pripravili na napore, ki jih čakajo v začetku drugega dela. “Seveda smo še vedno optimistični in posledično so tudi naši cilji ostali visoki, a s tem se ne smemo preveč obremenjevati, kajti ta vikend nas čaka eno najtežjih gostovanj letos pri ekipi Ormoža.”

Lesjak je kot trener mlajših selekcij spregovoril tudi o tem kako se Korošci spoprijemajo z ukrepi kar se tiče treningov vseh mladih športnikov in športnic, ki so tako rekoč čez noč ostali brez vsakdanjih skupnih aktivnosti. “Vsekakor smo se znašli v nenavadni situaciji. Mladi športniki so praktično 3/4 leta že brez pravih skupinskih treningov, vse kar smo zastavili v avgustu in septembru, se je nato v oktobru podrlo in zaustavilo,” je razložil in dodal, da se trenerji v klubu na različne načine trudijo vzdržati stik z otroci, vendar je v tej situaciji ogromno nejasnosti. “Nihče ne ve kdaj bo lahko ponovno stekla skupinska vadba v dvoranah brez posebnih omejitev in le upamo lahko, da bodo športniki prišli nazaj motivirani ter željni treningov in tekem.”

VIR: Žiga Bulovič, RK Slovenj Gradec 2011

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
toom
toom
30. januarja, 2021 17:44

bdjbcjdbcjhd

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.