Search
Close this search box.

Lekovi prostovoljci razveselili starejše občane na Fari in uporabnike centra Altra

.V okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira Novartis v Sloveniji številne prostovoljske aktivnosti. Kot vsa leta, tudi letos sodelujejo zaposleni v Leku na Prevaljah, ki so v četrtek, 11. maja 2017, pripravili družabni dan s tombolo za prebivalce Doma starejših občanov na Fari ter skuhali kosilo uporabnikom centra Altra, kjer nudijo podporo osebam s težavami v duševnem zdravju. Na pomoč so priskočili tudi enemu od svojih sodelavcev in mu pomagali pri čiščenju okolice hiše ter obiskali pet najstarejših občanov na Prevaljah.

”Pobuda prostovoljstva je prišla k nam iz Novartisa in v Leku smo jo sprejeli z odprtimi rokami in srci. Danes smo preživeli res lep dan s številnimi posamezniki in organizacijami. S starostniki Doma starejših na Fari smo odigrali priljubljeno tombolo, s stanovalci in uporabniki doma Altra pa smo skuhali kosilo in preživeli res lep dan. Ob Dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo vsakič znova začutimo, kako lepo je podariti čas soljudem in kako nas takšna dejanja bogatijo,” je povedal Roman Burja, direktor Antiinfektivov Prevalje.

V minulih 13 letih, odkar se pridružujejo Novartisovi globalni pobudi prostovoljstva, so na Prevaljah stkali tesne vezi s posamezniki in organizacijami v lokalnem okolju. ”Poleg pomoči in dobrih del, ki se jih lotimo v okviru Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo, je eden od glavnih namenov tudi druženje in tkanje novih vezi. Včasih je za srečo in zadovoljstvo potreben le odkrit pogovor, poslušanje ali nasvet. Z občutkom, da smo naredili nekaj dobrega, smo prijetno zaključili letošnje prostovoljske aktivnosti na naši lokaciji” je dodala Irena Kovač, ena od koordinatork prostovoljskih aktivnosti na Prevaljah.

V 13 letih prostovoljstva so Lekovi zaposleni dnevom prostovoljstva namenilo več kot 36.000 ur, pomagali so več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 ljudem.  Z mesecem prostovoljstva se sodelavci v Sloveniji pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

 

Dogodki