Search
Close this search box.

Lek v preteklem letu posloval zelo uspešno, prevaljska usoda znana konec februarja?

FOTO: Lek.si

Kot so danes sporočili iz Družbe Lek so v letu 2018 glede na zastavljene cilje poslovali zelo uspešno. Proizvedli so tri zdravilne učinkovine za inovativna zdravila, prav tako na njihovih lokacijah po Sloveniji že poteka proizvodnja nekaterih inovativnih zdravil, dokončali so razvoj in vložili številne dosjeje za zdravila na zahtevnih trgih in na slovenski trg lansirali pomembna zdravila

V povezavi s Prevaljami velja omeniti zlasti bolnikom prijaznejšo novo obliko pediatričnih disperzibilnih tablet Amoksiklav, ki so jo v tamkajšnji tovarni začeli proizvajati v začetku preteklega leta.

Lekovi vrhunski strokovnjaki sodelujejo pri mnogih raziskovalnih in razvojnih projektih, pri čemer se opirajo na nove tehnologije, inovacije, digitalizacijo in preoblikovanje. S tem Lek prispeva k uspehu globalne družbe in uresničuje dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji, kar je ob svojem lanskem obisku v Sloveniji potrdil tudi predsednik uprave Novartisa Vas Narasimhan.

Usoda novega prevaljskega obrata, ki je že dokončan, medtem še vedno ni znana, kot smo že poročali naj bi odločitev, ki bi morala biti po prvotnih napovedih znana že s koncem preteklega leta, sprejeli v prihodnjih mesecih.

Lekovi odgovori zaviti v “celofan”

Novo upanje glede prihodnosti pa vlivajo besede prevaljskega župana dr. Matica Tasiča, ki je za portal SiOL.net dejal, da naj bi bila situacija razjasnjena do konca februarja. Razlog za zamik pri zagonu sta sprememba tehnologije in novo vodstvo Novartisa, ki preučuje dogajanje na svetovnem trgu antibiotikov.

Dogodki