Search
Close this search box.

Lek je prejemnik certifikata TOP investitor v izobraževanje

Lek je prejemnik certifikata TOP investitor v izobraževanje, namenjega podjetjem, ki nadpovprečno vlagajo v izobraževanje in razvoj zaposlenih. Certifikat potrjuje dolgoletno načrtno vlaganje Leka v izobraževanje, usposabljanje in osebni razvoj zaposlenih, kar je ključno za rast in razvoj družbe. Lek je kot del skupine Sandoz zavezan ustvarjanju spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki vsem zaposlenim omogoča, da so najboljša različica sebe.

Lek, član skupine Sandoz, je prejel certifikat Top investitor v izobraževanje, kar potrjuje nadpovprečno vlaganje podjetja v izobraževanje in razvoj zaposlenih. Certifikat dopolnjuje številna priznanja Leka kot zaposlovalca, tudi aktualni naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.

Certifikate TOP investitor v izobraževanje sta v sklopu konference Edutainment podelila podjetje Planet GV in Sofos – inštitut za upravljanje znanja in razvoj talentov. Certifikat je namenjen tistim podjetjem, ki na tem področju odstopajo od nacionalnega povprečja navzgor pri najmanj dveh od skupaj treh kriterijev.

Družba Lek z več kot 3000 zaposlenimi sodi med največje zaposlovalce v Sloveniji in se uvršča v vrh slovenskih podjetij po vlaganju v spodbudno in kakovostno delovno okolje. Nenehno izobraževanje in usposabljanje zaposlenih sta ključnega pomena za rast in napredek podjetja, hkrati pa pomenita dodano vrednost pri ustvarjanju delovnega okolja, po katerem so prepoznani in zaradi katerega se kandidati na trgu dela odločajo za njih. S stalnim in načrtnim vlaganjem v razvoj zaposlenih jim omogočajo rast na profesionalni in osebni ravni, saj se zavedajo, da za izpolnitev ambicioznega cilja, postati vodilno in najbolj cenjeno podjetje na svetu za generična in podobna biološka zdravila, potrebujejo najboljše posameznike in ekipe.

V letu 2022 so zaposleni v Leku izobraževanju namenili 416.114 pedagoških ur. »Z uresničevanjem Sandozovih vrednot želimo iz zaposlenih izvabiti najboljše. Smo ambiciozni, zavezani napredku in ustvarjanju novih priložnosti, hkrati pa ustvarjamo delovno okolje, ki vsakemu izmed nas omogoča, da smo najboljša različica sebe. Verjamemo, da je skrb za nenehno izobraževanje gonilo napredka. Zato sodelavkam in sodelavcem ves čas nudimo številne priložnosti za nadgradnjo znanja in ponosni smo, da jih večina te priložnosti tudi izkoristi,« je ob prejemu certifikata povedal Fikret Bašanović, kadrovski partner za podporo sodelavcem pri izobraževanju.

Kakovostno upravljanje s kadri v Leku potrjuje tudi nagrada za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji, ki jo je družba letos prejela že petič.

O Leku

Lek,  član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, kjer razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji.

O Sandozu

Sandoz (SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil za približno 500 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 22.000 ljudi več kot 100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva po vsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebuje več kot 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu iz leta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo na svetu iz leta 2006. Leta 2022 je Sandozova prodaja znašala 9,1 milijarde USD, osnovni EBITDA pa 1,9 milijarde USD.

Izjava o omejitvi odgovornosti

To sporočilo za medije vsebuje izjave  ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, na katere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se ne zavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katero koli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

Certifikat je v imenu Leka prevzel Fikret Bašanović, kadrovski partner za podporo sodelavcem pri izobraževanju

Vir: Gregor Makuc

Dogodki

Lek je prejemnik certifikata TOP investitor v izobraževanje, namenjega podjetjem, ki nadpovprečno vlagajo v izobraževanje in razvoj zaposlenih. Certifikat potrjuje dolgoletno načrtno vlaganje Leka v izobraževanje, usposabljanje in osebni razvoj zaposlenih, kar je ključno za rast in razvoj družbe. Lek je kot del skupine Sandoz zavezan ustvarjanju spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki vsem zaposlenim omogoča, da so najboljša različica sebe.