Search
Close this search box.

Lek je najuglednejši delodajalec v Sloveniji (FOTO)

Sodelujoči pri merjenju ugleda delodajalcev zaposlitvenega portala MojeDelo.com so Lek izbrali za najuglednejšega delodajalca 2019.

Družba Lek, članica skupine Novartis, je prejemnica laskavega naziva najuglednejši delodajalec, ki ga že deveto leto podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. Merjenje ugleda so letos prvič izvedli v sodelovanju z vodilnim evropskim podjetjem za upravljanje blagovne znamke delodajalca, švedsko družbo Universum Global.

V tokratni raziskavi je sodelovalo več kot 19.000 anketirancev, med njimi strokovnjaki iz akademskega in poslovnega sveta ter študentje, ki so ocenjevali ugled slovenskih delodajalcev po sledečih kriterijih: poznavanje podjetja kot delodajalca, upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca, zaželenost podjetja kot delodajalca, potencialne prijave na razpisana delovna mesta v podjetju ter najpogostejše asociacije, s katerimi anketiranci povezujejo posameznega delodajalca. Lek, ki se je v vseh dosedanjih raziskavah uvrščal med ugledne delodajalce, je naziv najuglednejši delodajalec tokrat prejel drugič, prvič leta 2013.

Ksenija Butenko Černe je prevzela nagrado za najuglednejšega delodajalca

Priznanje je na slavnostni podelitvi na Brdu pri Kranju prevzela Ksenija Butenko Černe, direktorica Pravnih zadev in članica uprave Leka, ter ob tem povedala: »V Leku, ki je del Novartisa, smo ponosni, da smo bili izbrani za najuglednejšega delodajalca leta, in sicer tako v absolutni kakor tudi v številnih posamičnih kategorijah. To kaže, da smo v letu, ki je za nami in je bilo zahtevno, saj gremo kot del Novartisa na poti nove strategije skozi vrsto preoblikovanj, uspeli ohraniti in nadgraditi našo vlogo odgovornega delodajalca. Priznanje dokazuje, da nam je uspelo tudi s preoblikovanjem Novartisove kulture za naše sodelavce ustvariti okolje, v katerem lahko vsakdo najde svoj navdih, je vedoželjen in opolnomočen.”

“Skupaj dosegamo zahtevne cilje in ustvarjamo navdihujoče delovno okolje ter organizacijsko kulturo, v kateri se lahko razvija vsak. Brez motiviranih, zavzetih in zadovoljnih zaposlenih ne bi mogli uresničevati našega poslanstva, zato hvala vsem sodelavkam in sodelavcem. Prepričana sem, da bomo skupaj še naprej gradili in ohranjali ugled Leka kot dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe.”

“V ponos mi je, da lahko kot članica uprave in kot zaposlena v Leku ter Novartisu potrdim, da bomo kot odgovoren delodajalec tudi naprej krepili vedoželjno in navdihujočo organizacijsko kulturo, v kateri se lahko strokovno in osebno razvija prav vsak. To nas vodi tudi do našega cilja postati najbolj uspešna farmacevtska družba na svetu, ki skrbi za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi.”

Poleg priznanja najuglednejši delodajalec 2019 je Lek dosegel prvo mesto med uglednimi delodajalci po izboru študentov, strokovnjakov družbenih ved, strokovnjakov naravoslovnih znanosti ter prvo mesto v panogi Farmacija in biotehnologija, kemična industrija.

Besedilo: Lek d.d.

Dogodki

Sodelujoči pri merjenju ugleda delodajalcev zaposlitvenega portala MojeDelo.com so Lek izbrali za najuglednejšega delodajalca 2019.