Search
Close this search box.

Lek dobil novega predsednika uprave

Nadzorni svet Leka je s 1. septembrom za predsednika uprave družbe imenoval mag. Roberta Ljolja, MBA, dosedanjega globalnega vodjo za strategijo nabave za celotne Novartisove Tehnične dejavnosti. Nadzorni svet je podaljšal mandat sedanjim članom uprave do imenovanja novih članov uprave, o čemer bo odločal na seji septembra.

Robert Ljoljo se je Leku, enoti Zagotavljanje kakovosti, pridružil še kot študent leta 1993. V družbi se je redno zaposlil leta 1997, in sicer v Informacijski tehnologiji. Na svoji več kot 20-letni poklicni poti je imel vrsto vodstvenih vlog v Informacijski tehnologiji, Oskrbi, Nabavi in Tehničnih dejavnostih. Uspešno je uvedel precej novih tehnoloških rešitev in sistemov ter vodil velike time v državi, regiji in nato po vsem svetu.

V Sloveniji je bil v zadnjih letih direktor Oskrbe in Nabave za Lek in Sandoz d. d. ter vodja Novartisovih poslovnih storitev. Poleg tega je bil zadnjih dvanajst let tesno vpet v Sandozovo ter Novartisovo globalno mrežo in je pred imenovanjem za predsednika uprave Leka vodil globalno strategijo nabave za celotno Novartisovo proizvodnjo. Je prejemnik več Sandozovih in Novartisovih nagrad za odličnost.

Robert je na Univerzi v Mariboru magistriral iz menedžmenta informacijskih sistemov, nato pa na Open University UK pridobil tudi naziv MBA. Poleg tega svoje znanje nenehno izpopolnjuje tako doma kot v tujini (IEDC Bled, IMD Lausanne, Harvard Business School, Novartisov trening za vodstvene kadre idr.).

Preberite tudi Lekova lokacija na Prevaljah je uspešno prestala presojo zahtevnih brazilskih regulatornih organov ANVISA.

VIR: LEK, Katarina Klemenc

Dogodki