Search
Close this search box.

Kulturno in glasbeno dogajanje ob dnevu žena na Koroškem

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki se ga praznuje vsako leto 8. marca. Ob tem prazniku se na Koroškem obeta pestro glasbeno in kulturno dogajanje.
Fotografija je simbolična

Ob bližajočem prazniku 8. marec smo za vas, drage dame, zbrali nekaj informacij, kam se lahko odpravite in preživete čudovit dan same s sabo ali v družbi prijateljic, partnerja, otrok.

Občina Dravograd

V Dravogradu vam v sredo, 8. 3., ob 19:00 podarjajo koncert ob dnevu žena v dvorani Špic D. Nastopili bodo IL DIVJI z bandom.

Občina Radlje ob Dravi

V Občini Radlje od Dravi so zapisali: “Mesec marec, znanilec pomladi in mesec, v katerem praznujejo matere, žene in dekleta.” Zato ob tej priložnosti, ob dnevu žena, vabijo na prireditev, ki bo v torek, 7. marca 2023, ob 17. uri v Športni hiši Radlje ob Dravi.

V programu sodelujejo:
● učenci Osnovne šole Radlje ob Dravi.
● učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi.
● BQL.

Za vsako damo, ki se bo udeležila prireditve, so pripravili tudi majhno pozornost.

Občina Ravne na Koroškem

Tudi letos, kot veleva že tradicija preteklih let, Občina Ravne na Koroškem, ZKŠTM in ravensko Društvo upokojencev za vse dame v Kulturnem centru Ravne pripravljajo gledališko predstavo ob dnevu žena, ki bo ponedeljek, 6. marec 2023, ob 18.00.

Tokrat se bo na odru predstavilo Kulturno društvo (KD) Kotlje s predstavo Vozel.

Vozel je prirejena komedija, polna spletk in nesporazumov, kjer do zadnjega držimo dih, da se vse razplete za srečen konec. V vaški igri  spoznamo sveže poročen par. Na obisk prihajajo sorodniki, dogajanje se zaplete zaradi zapeljivca Tonija, ki se nenapovedano zglasi pri paru, ko mož odide na pot po vino. Pogledali si bomo, kako se je vozel odvozlal, in se nasmejali ob nerodnih situacijah, v katerih so se znašle osebe v igri.

Dragim damam bo izrekel čestitke župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen

Občina Črna na Koroškem

Ob dnevu žena v Črni na Koroškem pripravljajo proslavo, ki se je lahko udeležite v torek, 7. marca 2023, ob 17.00 v Kulturnem domu Črna na Koroškem. Nastopili bodo otroci vrtca Kralj Matjaž, učenci OŠ Črna na Koroškem in uporabniki CUDV Črna na Koroškem.

Občina Mežica

Narodni dom Mežica poklanja vsem ženam in materam ter njihovim svojcem ob prazniku Dneva žena in materinskega dneva gledališko predstavo (komedijo) BELE VRTNICE v izvedbi KD Svitanje. Igra bo v torek, 7. marca 2023 ob 18.00 v Narodnem domu Mežica.

Vsebina igre se suče okoli zanimivih zapletov in razpletov, ki so seveda ljubezenske narave. Deklica, ki je srečno zaljubljena, se mora odreči svoji ljubezni zaradi dolgov svojih starih staršev, ki so jo vzgojili. Igralska ekipa pravi: ”Ljubezen je lepa, ljubezen je slepa, ljubezen živi, ljubezen umre, ljubezen boli, ljubezen znori, ljubezen žari, ljubezen je…”.

Dodatne informacije: info@narodnidommezica.si ali 040 298 798.

Občina Prevalje

V Družbenem domu Prevalje bo 8. 3. 2023 ob 19.00 veliki koncert Nike Zorjan »Od začetka«, ki je posvečen njeni 10. Obletnici uspešnega delovanja in dnevu žena.

Medgeneracijsko povezovanje v Občini Prevalje vabi vse, da se jim pridružite na sredino jutro, 8. marca, ob 10. uri, se skupaj z njimi posladkate in poveselite v Gostilni Brančurnik. Zapisali so: “Vsaka ženska, si zasluži lepo besedo, pozornost in predvsem spoštovanje. Vsaka ženska si zasluži majhno pozornost, za vse dobro, kar stori.

Občina Vuzenica

Občina Vuzenica organizira “Dan žena s Kvatropirci” in vam sporočajo: “Draga dekleta in žene, naj bo ta večer samo za vas!”

Koncert skupine Kvatropirci bo v sredo, 8. marca 2023, ob 18.00 v telovadnici OŠ Vuzenica. 

Občina Slovenj Gradec

Vse dame se boste v Kulturnem domu Slovenj Gradec lahko nasmejale ob brezplačnem ogledu slovenske komedije Dedek gre na jug, ki bo ob 18.00 uri. Vstopnice bodo na voljo pol ure pred projekcijo.

Knjižnica Ksaverja Meška vas v sredo, 8. marca 2023, ob 18.00 vabijo na pravljični večer za ODRASLE, ki nosi naslov Ko zgodbe zaživijo. Večer bo potekal v organizaciji Mariborske knjižnice v sodelovanju s partnerskimi in pridruženimi knjižnicam.

SB Slovenj Gradec vas vabi v Galerijo prim. dr. Staneta Strnada Splošne bolnišnice Slovenj Gradec (glavna avla bolnišnice), kjer bo v torek, 7. marca 2023, ob 17. uri otvoritev razstave z naslovom “Igra v steklu”, steklarskega mojstra Matijaža Gostečnika.

Pred bolnišnico (Urgentni center), pa bo v sredo, 8. marca 2023, ob 11. uri prireditev s kulturnim programom s sodelovanjem otrok Vrtca Slovenj Gradec, učencev Prve osnovne šole, glasbene šole in dijakov Srednje zdravstvene šole.

Koroški pokrajinski muzej pa vas ta dan vabi, da si njihove občasne in stalne razstave v Muzeju Slovenj Gradec in Rojstni hiši Huga Wolfa ogledate brezplačno. Prav tako bo brezplačen ogled občasnih in stalnih razstav v muzejskih enotah Koroškega pokrajinskega muzeja.

  • Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem, od 9. do 15. ure
  • Muzej Radlje ob Dravi, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi, od 9. do 15. ure
  • Rojstna hiša Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec, od 10. do 16. ure
  • Muzej Slovenj Gradec, Glavni trg 24, Slovenj Gradec, od 10. do 18. ure

Kar cel mesec pa bodo ženskam posvetili na Bazenskem kompleksu Aqualatio. Žensko v svojem življenju presenetite s “selfness programom”  za popolno razvajanje telesa in duha. V mesecu marcu so, vsak četrtek ob 17. uri, za vas pripravili čudovit program »Selfness« za popolno razvajanje telesa in duha. Za omenjene programe ni potrebno posebno doplačilo, se je pa potrebno obvezno prijaviti, saj je število mest omejeno. Vsak četrtek je v savnah namenjen le ženskam.

Prav tako so za vas pripravili paket “nisem dosegljiva”, ki vsebuje paket Sanarium s pilingom in detoks napitek.

Ponudbo smo za vas poiskali na spletnih straneh in jo bomo dopolnjevali.

Vabljeni, da dan preživite v razvajanju ali uživate v eni izmed glasbenih ozr. kulturnih prireditev.

Dogodki

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki se ga praznuje vsako leto 8. marca. Ob tem prazniku se na Koroškem obeta pestro glasbeno in kulturno dogajanje.