Search
Close this search box.

Kulturni dom Podgorje vabi na nepozaben koncert Klape Dalmari

Kulturni dom Podgorje vabi na čudovit večer dalmatinskih pesmi Klape Dalmari, katere član je tudi domačin Bogdan Stopar.

Vabljeni na nepozaben glasbeni dogodek, kjer boste skupaj pozdravili prihod pomladi v družbi ene najvidnejših slovenskih klap, ki že od leta 2009 prepeva tradicionalne dalmatinske klapske pesmi.

Koncert bo v prostorih Kulturnega doma Podgorje, v petek 15. marca 2024, ob 19.00 uri. V njej prepeva 1. tenor tudi domačin Bogdan Stopar.

Dalmari, prepoznavni po svojem izjemnem vokalnem harmonizmu in strastnem izvajanju dalmatinskih pesmi, vas bodo popeljali na glasbeno potovanje, polno čustev in nostalgije. Poleg njihovega bogatega repertoarja tradicionalnih dalmatinskih pesmi boste tudi uživali ob pesmih legendarja dalmatinske glasbe, Oliverja Dragojevića. Njegove melodije so postale zimzelene in nepogrešljiv del dalmatinske glasbene dediščine.

Klapa Dalmari so viceprvaki lanskega Festivala dalmatinskih klap v Omišu, ki, tako kot Unesco, varuje klapsko petje kot nematerialno kulturno dediščino.

“Pridružite se nam in skupaj ustvarimo nepozaben večer ob otvoritvi pomladi z klapo Dalmari. Vstopnice so na voljo pri Karl Stoparju na telefonski številki 041 616 112”, sporočajo organizatorji.

Dogodki

Kulturni dom Podgorje vabi na čudovit večer dalmatinskih pesmi Klape Dalmari, katere član je tudi domačin Bogdan Stopar.