Search
Close this search box.

Kulinarična izmenjava koroških pristnih okusov med Podbrezjem in Mislinjsko dolino (FOTO)

Po uspešni decembrski predstavitvi Podbreške potice v Slovenj Gradcu, se je v petek v idiličnem kraju Podbrezje na Gorenjskem odvil drugi del zanimive kulinarično-kulturne izmenjave med mojstricami peke iz Podbrezja in Mislinjske doline.

Dogodek je združil pristne kulinarične tradicije obeh krajev ter poudaril bogastvo slovenskega kulinaričnega dediščine.

Članice Društva kmetic Mislinjske doline, Anica Breznik, Katarina Škorjanc in predsednica Jožica Jeromel, so na Turistični kmetiji Matijovc v Podbrezju predstavile pripravo koroškega rženega kruha, ki se je lani vpisal v Register nesnovne dediščine Slovenije. Poleg tega so gostom ponudile pokušino sadnega kruha, koroških grump in jabolčnega mošta, ki so predstavljali pravo kulinarično razvajanje.

Turistično predstavitev Slovenj Gradca so pripravili sodelavci JZ Spotur, pod vodstvom direktorice Marije Lah. Za glasbeno popestritev dogodka sta poskrbela odlična glasbenika Gregor Jagodic in Mihael Strniša, ki sta ustvarila prijetno vzdušje med obiskovalci.

Poudarek izmenjave je bil na kulinaričnih znanjih ter tradicionalnih receptih, ki so prenašani iz roda v rod. Sodelujoči so se naučili in delili bogastvo okusov ter spoznavali skupne točke med Podbrezjem in Mislinjsko dolino.

Kulturna izmenjava med kraji je bila odlična priložnost za krepitev vezi med ljudmi in ohranjanje tradicije. Vsi udeleženci so izrazili zadovoljstvo nad dogodkom, ki je pustil trajen pečat v kulturni in kulinarični zgodovini obeh regij. Iskrene zahvale sponzorjem, ki so omogočili to lepo sodelovanje, ter vsem, ki so s svojim prispevkom naredili ta dogodek nepozaben.

Kulinarična izmenjava med Podbrezjem in Slovenj Gradec se je ob koncu lanskega leta pričela na pobudo g. Jerneja Jegliča in Kulturnega društva Tabor ter s podporo obeh občin: Občine Naklo in Mestne občine Slovenj Gradec. Petkovega dogodka sta se tako udeležila tudi župan Občine Naklo g. Ivan Meglič ter podžupanja Slovenj Gradca, ga. Martina Šisernik, ki sta obljubila, nadaljnje sodelovanje obeh občin, tako na kulinaričnem, kulturnem in turističnem področju.

Vir: FB Spotur

Fotogalerija

Dogodki

Po uspešni decembrski predstavitvi Podbreške potice v Slovenj Gradcu, se je v petek v idiličnem kraju Podbrezje na Gorenjskem odvil drugi del zanimive kulinarično-kulturne izmenjave med mojstricami peke iz Podbrezja in Mislinjske doline.