Krvodajalci vabljeni: Zaloge krvi so nizke

Vseslovenska krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje – Daruj kri, obvešča, da so zaloge krvi v Sloveniji nizke. Zato vse tiste, ki kri že darujete in tiste, ki se za to še odločate, vabijo, da to storite zdaj.
daruj kri

Daruj energijo za življenje – Daruj kri je vseslovenska krvodajalska iniciativa, ki že od leta 2011 s sodobnimi pristopi javnost uspešno obvešča o pomembnosti krvodajalstva ter spodbuja ljudi, da postanejo in ostanejo redni krvodajalci. Pobudniki iniciative so družba Petrol d.d. v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in Rdečim križem Slovenije.

Uspešna krvodajalska iniciativa o pomenu darovanja krvi »Daruj energijo za življenje« sicer letos poteka že desetič. Pod sloganom Velika družina srčnih ljudi v javnosti širi sporočilo o plemenitih vrednotah, kot so človečnost, solidarnost in empatija ter opozarja na velik pomen krvodajalstva za nemoteno delovanje zdravstva, o čemer si lahko preberete več na njihovi spletni strani.

Zdaj pa iniciativa prosi krvodajalce, da jim priskočijo na pomoč. Zaloge krvi so namreč nizke. Zato vas prosimo, da nas pokličete na 051 389 325 in se naročite na odvzem,” so zapisali v posebnem vabilu, ki so ga objavili na njihovi Facebook strani in dodali, da potrebujejo vse krvne skupine. Darujejo lahko tudi tiste osebe, ki so prebolel Covid-19, in sicer 28 dni po okužbi, pod pogojem, da se oseba počuti dobro.

Vsem krvodajalcem, ki se kljub izrednim razmeram odzivate na povabila k darovanju krvi, se iz vsega srca zahvaljujemo. Ostanite pozitivni, upoštevajte varnostne napotke in varujte svoje zdravje,” so še zapisali na Facebook strani Daruj kri.

Vir: Spletna in Facebook stran Daruj kri

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.