Search
Close this search box.

Kriminalisti preiskujejo uslužbenko UE Ravne, ki naj bi ponarejala listine

Kot poroča Delo, so na Upravni enoti Ravne na Koroškem policiji prijavili sodelavko, ki naj bi med drugim ponarejala listine, potrebne za prijavo prebivališč tujcev.

Na upravni enoti Ravne na Koroškem naj bi se v zadnjem mesecu s strani vodstva izvajal poskus prikrivanja nezakonitega delovanja ene od zaposlenih, kar sicer na ravenski upravni enoti zanikajo. So pa za Delo potrdili, da so eno od tamkajšnjih uslužbenk naznanili organom pregona.

Omenjena je osumljena več kaznivih dejanj, med drugim naj bi ponarejala listine, ki so bile podlaga za nadaljnjo prijavo (domnevno fiktivne prijave prebivališč tujcev). Ker gre za kaznivo dejanje, ki je tudi v nasprotju s kodeksom ravnanja javnih uslužbencev, bo po navedbah Dela dobila odpoved.

»Postopek izredne odpovedi delovnega razmerja smo že uvedli. Ni še končan. Presečni datum je 18. julij, do katerega se lahko uslužbenka ustno ali pisno izreče o očitkih na svoj račun,« je za Delo povedala načelnica UE Ravne na Koroškem Vlasta Božnik in dodala, da zadeve nikakor niso želeli pomesti pod preprogo in da v zvezi s tem ničesar ne prikrivajo, čeprav zanje dogodek ni prijeten. 

Kot še piše Delo so na ravnanje uslužbenke sodelavci, ki se ukvarjajo s prijavo prebivališč tujcev, postali pozorni v maju in juniju. »Ko smo ugotovili, za kakšne kršitve gre in da obstaja utemeljen sum, da gre za znake storitve kaznivih dejanj, smo jo sami prijavili organom pregona,« je za Delo povedala Vlasta Božnik in doda, da so jih kriminalisti že obiskali. Kriminalistična preiskava bo pokazala obseg njenih kaznivih dejanj ter odgovorila na vprašanje, ali se je pri tem tudi okoristila.

Uslužbenka, ki je v tem času na bolniški, se bo na sklep o izredni odpovedi sicer lahko pritožila. 

Podobna primera fiktivnih prijav prebivališč tujcev v Sloveniji sta se odvila v Šentilju, kjer je bilo leta 2019 v enonadstropni hiši prijavljenih 547 ljudi, in v Krškem, kjer je na istem naslovu prebivališče prijavilo 265 tujcev, poroča STA.

Celoten prispevek lahko najdete TUKAJ.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
B.P.
B.P.
1 leto nazaj

Kje pa sta ime in priimek, kot je to v navadi pri Koroških novicah? Novinarska etika z dvojnimi merili. Verjetno je gospa sicer častivredna občanka in bo hitro spet dobila lepo službo.

Dogodki

Kot poroča Delo, so na Upravni enoti Ravne na Koroškem policiji prijavili sodelavko, ki naj bi med drugim ponarejala listine, potrebne za prijavo prebivališč tujcev.