Search
Close this search box.

Kovitina donacija SB Slovenj Gradec in koroškim koronarnim klubom

Koroško društvo za zdravje – Kovita spodbuja prebivalstvo Koroške k zdravemu načinu življenja in ohranjanju zdravja. Z dobrodelnimi prireditvami in sponzorskimi sredstvi omogočajo nakup zdravstvenih pripomočkov in aparatur. Ena od dobrodelnih prireditev, ki jo vsako leto organizirajo konec novembra, letos so jo izjemoma decembra, je Kovitin ples.

Tako so zbrana donacijska sredstva od lanskoletnega plesa, v znesku 2.000 evrov, predali Oddelku za zdravstveno nego Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.  

»Denarna sredstva so bila porabljena za nakup opreme, ki bo lajšala trenutke osamljenosti pacientov in skrbela za dobro počutje zaposlenih na Oddelku za zdravstveno nego. Organizatorkama Kovitinega plesa, prim. Cirili Slemenik Pušnik, dr. med. in Zali Plešivčnik, dr. med., se iskreno zahvaljujemo«, so zapisali na družbenem omrežju Facebook SB Slovenj Gradec.

»Denar zbran pred in na samem plesu, ki so ga organizirali 1. 12. 2018, pa bodo namenili koronarnim klubom Mežiške, Dravske in Mislinjske doline, z namenom spodbujanja njihovih članov k zdravemu načinu življenja, ki so glede tega sicer zelo dobro osveščeni, vsem drugim pa za vzor«, je povedala prim. Cirila Slemenik Pušnik.

 

 

Dogodki