Search
Close this search box.

Košarkarski klub Dravograd Koroška poziva na pomoč dečku Lovru

Na Koroškem in širše po vsej Sloveniji te dni odmeva težka situacija družine iz Dravograda s hudo bolnim dečkom Lovrom. Starša si prizadevata sinu omogočiti vsaj znosno življenje, vendar sama bremena ne zmoreta. Stroški zdravljenja, terapij, zdravil in prilagojene hrane so visoki, zato se obračata na dobre ljudi. Stiski družine je prisluhnil tudi osrednji koroški košarkarski klub Dravograd Koroška.

Kot pojasnjuje trener članske ekipe Uroš Krevh je poleg samega športa v klubu pomemben tudi odnos do soljudi: »V klubu poleg treniranja košarke našim igralcem že od mladih nog privzgajamo vrednote, kot so poštena igra, vztrajnost in solidarnost. Ko smo slišali za zgodbo družine iz Dravograda, smo vedeli, da lahko z nagovorom naših navijačev in podpornikov pomagamo tudi mi. Šport povezuje in je dokaz, da s skupnimi močmi lahko dosežemo več. Vsak je lahko športnik – po srcu. «

V osrčju koroške košarke so mladi

V Košarkarskemu klubu Dravograd Koroška trenira in pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije tekmuje sedem tekmovalnih selekcij mlajših starostnih kategorij in članska ekipa. To sestavljajo izključno Korošci, priložnost, da se kalijo in prispevajo h končnemu rezultatu na članskih tekmah, pa ob članih dobijo še igralci iz mladinske vrste.

Poleg klubskih selekcij pod okriljem kluba po različnih koroških krajih potekajo še krožki košarke, vadbi pa se lahko otroci pridružijo skozi vse leto. Zemljevid in razpored treningov je objavljen tukaj. Ob vadbi v klubu organizirajo še interno tekmovanje, imenovano Koroška košarkarska liga, otroci pa se lahko vsako leto udeležijo tudi Koroškega poletnega kampa.

Skupaj dravograjski klub tako združuje več kot 180 košarkaric in košarkarjev iz vseh treh koroških dolin – dravske, mislinjske in mežiške. Košarkarski klub Dravograd Koroška deluje na krilih strokovnega kadra, ki sestoji iz šestih članov: Miha Čop, Uroš Krevh, Mitja Ban, Matic Burjak, Aljoša Skledar in Aleš Čevnik.

Dobrodelna košarkarska sobota

Igralci, trenerji, podporniki in dobrosrčni obiskovalci lahko dravograjski družini pomagajo na dobrodelno obarvano soboto, 24. novembra 2018, v dvorani Špic D v Dravogradu. Dopoldan bo turnir selekcije mlajših pionirjev U13, ki se začne ob 9. uri. Na njem se bodo pomerile ekipe Dravograd Koroška, Miklavž in Ptuj. Vrhunec košarkarskega dne bo zvečer ob 20. uri, ko je na sporedu derbi 6. kroga članske 4. lige vzhod med še neporaženima in vodilnima ekipama skupine Dravograd Koroška in Petrol Olimpija mladi.

Mitja Ban, trener mlajših pionirjev in igralec članske ekipe, poziva navijače: »Vabljeni vsi, ki uživate v košarki in želite pomagati Lovru. Skozi ves dan boste lahko v dvorani oddali svoj prostovoljni prispevek. Želim, da v soboto zmagamo tako na kot ob igrišču.«

Več o tekmah in dejavnostih Košarkarskega kluba Dravograd Koroška preberite na spletnem mestu ali na Facebooku.

Dogodki