Search
Close this search box.

Koroško so že zajele nevihte s točo (VIDEO in FOTO)

Na Agenciji RS za okolje so sicer izdali opozorilo, da so popoldne in zvečer predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močne nevihte z nalivi in točo. Opozarjajo pa tudi, da lahko ob narastejo hudourniški vodotoki. Koroško so nevihte že zajele. O toči za enkrat poročajo z območja Dravske in Mislinjske doline. Nekaj nevšečnosti pa je vreme povzročilo tudi v Mežiški dolini.

FOTO: Bralec Andraž Pečolar – Legen

VIDEO: Nevihta na Muti ob 16.56. Avtor posnetkov: Bralec Dani Tomis

[aiovg_video id=78671]

[aiovg_video id=78672]

[aiovg_video id=78673]

Toča je klestila na območju Mute, Radelj ob Dravi, Vuzenice, Slovenj Gradca in Mislinje. Na Poleni, v Občini Mežica, se je na cesto podrlo drevo, ponekod pa so na delu tudi gasilci in druge pristojne službe, ki odpravljajo posledice vremenskih nevšečnosti.

VIDEO: Toča na Legnu – avtor posnetka bralec Andraž Pečolar

[aiovg_video id=78705]

FOTO: Toča v Dravski in Mislinjski dolini

RADLJE OB DRAVI

  • Ob 16.49 so v Ulici pod Perkolico v Radljah ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi preprečili vdor meteorne vode v stanovanjske prostore.
  • Ob 16.49 je na Pohorski cesti v Radljah ob Dravi meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so meteorno vodo izčrpali iz objekta in preprečili nadaljnji vdor.

VUZENICA

Ob 16.56 je na Pohorski cesti v Občini Vuzenica meteorna voda vdrla v stanovanjske prostore. Gasilci PGD Vuzenica so iz objekta izčrpali okoli dva kubična metra meteorne vode.

VREMENSKA NAPOVED

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldnan tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 23, najvišje od 22 do 26, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Zaradi narave okoljskih procesov tudi ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse izredne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov, še dodajajo na Agenciji RS za okolje.

Vir: SPIN, ARSO

Dogodki