Search
Close this search box.

Koroško podjetje Robeta prisotno na CMT Stuttgart, ki je največji karavaning sejem v Evropi

Na enem največjih in najodmevnejših karavaning sejmov v Evropi podjetje Robeta predstavlja njihovo novo podznamko Womondo by Robeta in pritegnili so veliko pozornosti. Tudi na tamkajšnji novinarski konferenci.

Koroško podjetje Robeta je ta teden prisotno na enem izmed največjih karavaning sejmov v  Evropi – CMT Stuttgart. CMT v Stuttgartu je prva velika sejemska prireditev za turizem in prosti čas v letu 2024 na nemškem tržišču. Velja za največji sejem na jugu Nemčije, z več kot 50 letno tradicijo in predstavlja enega najpomembnejših sejmov na tem tržišču.

Tam so predstavili njihovo novo podznamko Womondo by Robeta, 3 nove modele in nadgradnjo oziroma “facelift” njihovih standardnih Robeta vozil. Na sejmu CMT v Stuttgartu so predstavili tudi najnovejši model Robeta Adonis, ki se s svojo obliko in videzom razlikuje od tradicionalne linije Robeta. Njegovo ime “Adonis” ima globoke korenine v grški mitologiji, saj je to ime pripadalo bogu lepote in privlačnosti. 5,93 m dolgo vozilo s serijsko močjo motorja 190 KM predstavlja vrh ponudbe modelov Robeta in je po eni strani sinonim za razkošje in prestiž, po drugi strani pa je zaradi svoje kompaktnosti, inovativnih idej in uporabnosti idealen partner tako za vsakdanje življenje kot tudi za dolga in pustolovska potovanja v paru ali z družino. Vozilo je že v celoti opremljeno in konfigurirano ter ima vso možno standardno opremo. Pritegnilo je veliko pozornosti.

V petek, 12. januarja 2024, so premierno nova vozila in znamko predstavili tudi na novinarski konferenci na sejmu. To je velik dosežek na mednarodnem nivoju, saj so z novo podznamko stopili bližje tudi vsem tistim, ki iščejo nekaj drugačnega – dostopna kvaliteta, ki je do uporabnika prijazna in prinaša nov pridih inovativnosti. 

Obiskovalci tega sejma veljajo za goste z nadpovprečno kupno močjo, ki v času sejma Stuttgart obiščejo povsem iz južnonemškega območja in sosednjih držav. Obisk je namenjen za informiranje, kakor tudi za dokončne nakupe počitnic in opreme, ki jo zato potrebujejo.

Nekaj zanimivosti iz preteklih let: leta 2023 je sejem obiskalo 265.000 obiskovalcev, 49% obiskovalcev razpolaga s povprečnim netto dohodkom gospodinjstva 3,600 €, 80% gostov želi potovati izven domačih meja, 1.600 razstavljavcev iz 100 držav in 360 regij in mest se je v letu 2023 predstavilo na sejmu. Vsa ponudba se predstavlja v desetih dvoranah na 120.00m² razstavne površine.

Vir: Robeta in slovenia.info

Dogodki

Na enem največjih in najodmevnejših karavaning sejmov v Evropi podjetje Robeta predstavlja njihovo novo podznamko Womondo by Robeta in pritegnili so veliko pozornosti. Tudi na tamkajšnji novinarski konferenci.