Koroško podjetje Innoduler oživilo železniški tir med Otiškim Vrhom in Dravogradom. Obetajo se tudi nove zaposlitve

V koroškem podjetju Innoduler, ki v Šentjanžu pri Dravogradu izdeluje različne kompozicije za železniški promet, so že pred dobrim letom poskrbeli, da industrijski železniški tir med Otiškim Vrhom in Dravogradom ne sameva več. Hkrati pa so z novo proizvodnjo povečali tudi število zaposlenih. Nova delovna mesta pa se v omenjenem podjetju obetajo tudi v prihodnje.

Hitro rastoče podjetje Innoduler d.o.o., ki je tik ob železniški progi zgradilo tudi okoli 4000 m2 velike nove proizvodne prostore, je specializirano za celovite rešitve na področju zvarjenih strojnih delov, ki zahtevajo najvišjo kakovost standardov.

V družinskem podjetju Innoduler d.o.o, kjer se ponašajo s skoraj 40 letno tradicijo na področju varjenja in mehanske obdelave kovin, se že od leta 2017 specializirajo za proizvodnjo nadgradenj za železniške vagone, kot je oprema za prevoz lesa, jekla, cisterne za prevoz tekočin, kontejnerji za prevoz razsutega tovora (biomasa, ruda, premog, ipd.).

Kot je za Koroške Novice povedal direktor podjetja Innoduler d.o.o. Goran Hafner, so si z novimi tehnologijami, inovativnimi pristopi ter vlaganjem v napredno tehnološko opremo ustvarili pozicijo na trgu, ki so jo še okrepili s strateškim partnerjem. “V dveh letih bomo investirali približno 8 milijonov evrov v nove proizvodnje prostore ter sodobno tehnološko opremo, in sicer v novo proizvodno linijo kontejnerjev za železniški transport, ki smo jo zagnali marca letos in v 100 % zagon tehnološke opreme, kar načrtujemo do maja letos. Vzpostavili pa smo že tudi tehnološki center z laboratorijem, ki omogoča, Izobraževanje in usposabljanje zaposlenih, razvoj na področju avtomatizacije in robotizacij ter In-house testiranje materialov in zvarov,” je pojasnil Hafner ter dodal, da znotraj tehnološkega centra deluje mlada, ambiciozna in energična ekipa.

“Z vsemi naštetimi naložbami ustvarjamo nova delovna mesta, delovna mesta prihodnosti. Saj se zavedamo trenutne situacije na trgu dela ter dejstva, da s klasičnim pristopom, na dolgi rok ne bo možno zagotavljati stroškovne učinkovitosti ter konkurenčnosti,” je ob tem dejal Hafner.

V podjetju imajo sicer trenutno zaposlenih 110 oseb, zaradi novih trgov in vse večjega povpraševanja po njihovih izdelkih pa jim primanjkuje usposobljenega kadra. “Zaposlili bi lahko še okoli 40 novih sodelavcev. Iščemo tako delavce s predhodnimi znanji, kot tudi druge, ki se želijo izobraziti na področju kovinarstva. Neglede na profil, pa vsekakor vabimo ljudi, ki so pozitivno naravnani in željni novih znanj ter vedenjem, da so del ekipe, ki ima prihodnost. Sicer pa si tudi prizadevamo, da nenehno spodbujamo razvoj zaposlenih ter posvečamo pozornost kakovosti delovnega okolja in dobremu počutju v delovni skupnosti,” je sklenil Hafner.

Dogodki