Search
Close this search box.

Koroško je zajelo neurje z močnimi nalivi, ponekod uničevala debela toča, nekatere ceste so neprevozne

Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi debelo točo, je po 19. uri zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane.

FOTO: Holmec, avtrorica fotografije: Petra Kramolc

V vseh štirih občinah v Mežiški dolini so na terenu gasilci. Na območju Domžal je več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je prišlo do več primerov vetroloma.

FOTO: Holmec, avtorica fotografije: Ana Skitek

Na območju Prevalj so poplavljene ceste, ponekod promet ovirajo podrta drevesa, kar nekaj gospodinjstev pa je brez elektrike.

VIDEO: Člani PGD Prevalje posredujejo na več lokacijah.

Zaradi neurja posredujemo na več lokacijah….

Objavil/a Gasilci Prevalje dne Sreda, 29. julij 2020

Zaradi podrtega drevja je zaprta cesta (Lagoja) Kot – proti Lešam. Zaprta pa je lokalna cesta Brančurnik – Kot pri Prevaljah.

Na območju Črne na Koroškem se je na cesti Črna na Koroškem – Šentvid, v Javorju, sprožil zemeljski plaz. Cesta je neprevozna.

Nekaj časa je bila zaradi podrtega drevesa neprevozna tudi cesta Mežica – Poljana, kjer je promet oviral tudi močan naliv s točo.

S posledicami neurja pa se ukvarjajo tudi gasilci na Ravnah in v Mežici.

Kdaj bodo Korošci spet dobili elektriko, nam v tem trenutku na Elektro Celje niso znali povedati, saj beležijo večje število okvar. Kot so še dejali za naš medij, je na terenu več delavcev, ki odpravljajo okvare.

Več informacij najdete na spodnji povezavi.

Vir: SPIN, STA

Dogodki