Search
Close this search box.

Koroški župani podpisali protestno izjavo

V luči nedavnih zapletov v primeru tretje razvojne osi so se do zadeve opredelili tudi koroški župani. Na včerajšnji seji Sveta Koroške regije je namreč vseh 12 koroških županov podpisalo skupno protestno izjavo zaradi zamujenih rokov, ki so bili določeni s protokolom junija lani. Projektiranje bi se namreč moralo na celotnem odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec začeti že decembra 2017, več kot pol leta kasneje pa so podpisane šele pogodbe s projektanti na odseku Velenje – Slovenj Gradec.

Lanskega februarja so župani na seji Sveta Koroške regije izrazili skrb glede možnosti, da bi se hitra cesta gradila zgolj do Velenja in zavzeli odločno stališče, da si bodo prizadevali za avtocestno povezavo na Koroško. Več kot eno leto kasneje ocenjujejo, da ne le, da projekt ni napredoval, pač pa celo nazaduje. S formalno protestno izjavo, podpisano na včerajšnji seji, želijo še dodatno poudariti nestrinjanje z trenutnim razvojem dogodkov.

Na tej točki je prihodnost koroške avtoceste v rokah ustavnega sodišča. Če bo razsodilo v prid treh občin Šaleške doline, bo to pomenilo razveljavitev DPN med Velenjem in Šentrupertom, ponovne študije in ponovno sprejemanje DPN.

Dogodki