Search
Close this search box.

Koroški otroci v Planici navijali za naše skakalce

V četrtek, 23. marca, so se v  Planici  v kvalifikacijah pomerili najboljši smučarski skakalci sveta, ki so se zbrali na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih. Spodbujalo jih je več kot 3.500 otrok s spremljevalci, ki jim je doživetje enega največjih športnih praznikov v Sloveniji že 37. leto zapored omogočila Zavarovalnica Triglav. V Planico so s petimi avtobusi popeljali tudi okoli 300 osnovnošolcev s Koroške.

Dolina pod Poncami je že tradicionalno prizorišče zaključka tekmovalne sezone smučarskih skakalcev, ki jih do nedelje čakata dve posamični tekmi in sobotna ekipna preizkušnja. Skoraj pol stoletja skoke v Planici podpira Zavarovalnica Triglav, ki je tudi letos Zlati sponzor Planice 2017. Že več kot 30 let je četrtkov dan, ko potekajo kvalifikacije, namenjen otrokom iz vse Slovenije. Letos je tja prispela že 37. Triglav generacija.

Na letošnje kvalifikacije je največja slovenska zavarovalnica popeljala več kot 3.500 osnovnošolcev in otrok iz zavodov, njihove spremljevalce in 12 velikih družin. »Športni praznik v Planici si težko predstavljamo brez Zavarovalnice Triglav, v kateri smučarske skoke podpiramo že vse od leta 1969. Skozi dogodek simbolično izkazujemo tudi povezanost zavarovalnice z zavarovanci. Od leta 1981 do danes smo tako v Planico popeljali že več kot 90.000 otrok s spremljevalci in jim omogočili nepozabno doživetje v naravi, ob druženju z vrstniki,« je razložila Tonja Vinkel, direktorica Območne enote Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav.

Kot je povedal lanski zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc, ki ga skupaj z bratoma Cenetom in Domnom podpira tudi Zavarovalnica Triglav, planiška velikanka, slovenski navijači in domače vzdušje skokom v dolini pod Poncami dajejo poseben pečat: »Ko pod seboj zaslišiš čebelnjak domačih navijačev in pred njimi pristaneš, je občutek še toliko bolj poseben. Najbolj čustven dan je četrtek, ko Zavarovalnica Triglav v Planico pripelje veliko število otrok. Takrat uživaš, ko vidiš veliko razburjenih obrazov in veselja ob opazovanju poletov. Marsikateri izmed njih si Planice drugače ne bi mogli ogledati.«

Poleg skakalcev jena dan kvalifikacij za zabavo otrok poskrbel tudi priljubljeni glasbenik Zlatko. Za zdravo vzdušje v vseh štirih dneh finala svetovnega pokala v smučarskih skokih skrbi Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav, ki z akcijo 40 dni brez alkohola in Valom 202 že drugo leto zapored poziva obiskovalce k zmernemu pitju oziroma odrekanju alkoholu in omogoča prostovoljno uporabo alkotestov.