Search
Close this search box.

Koroški osnovnošolci so se na evropskem nivoju izobraževali o varnosti v cestnem prometu

V četrtek je preko spleta potekal Evropski prometno-izobraževalni trening 2021 za otroke, in sicer kot nadomestilo vsakoletnega kolesarskega ETEC tekmovanja. Udeležili pa so se ga tudi učenci koroških osnovnih šol.

Letošnjega ETET (Europen Traffic Education Training 2021) se je iz AMZS udeležilo skupaj 109 otrok iz slovenskih osnovnih šol. Iz AMD Dravograd so sodelovali učenci iz naslednjih šol:

  • OŠ Neznanih talcev DRAVOGRAD, 11 učencev pod mentorstvom Eveline Roglšek
  • OŠ ŠENTJANŽ, 5 učencev pod mentorstvom Marinke Vožič
  • OŠ MISLINJA, 4 učenci pod mentorstvom Marje Tasič.

Iz ostalih društev AMZS so sodelovali še iz AMD Ravne na Koroškem, in sicer OŠ Črna na Koroškem z 21 učenci, AMD Kočevje z 42 učenci, AMD Moste Ljubljana s 15 učenci.

Učenci so na daljavo preko računalnikov reševali teste, labirinte iz prometa in izdelali praktično igračo na določeno temo. Vsi so za odlične rezultate prejeli pisna priznanja FIA.

AMZS in Slovenija je pokazala, da zmoremo, vendar skupaj z društvi AMD, AMTK in OŠ. Hvala vsem mentoricam in učenkam in učencem za sodelovanje in odlične rezultate,” je po dogodku za javnost sporočil Ferdo Abraham, predsednik AMD Dravograd in predsednik strokovnega sveta za varno mobilnost pri AMZS.

Foto: Marinka Tasič, Marja Vožič