Search
Close this search box.

Koroški maturanti kljub dolgotrajnemu pouku na daljavo dosegli odlične rezultate (FOTO)

Rezultati mature na Koroškem so po besedah ravnateljev zelo uspešni, saj je bilo skupaj na Koroškem veliko zlatih maturantov.

Maturo 2021 je na Gimnaziji Slovenj Gradec opravljalo 45 maturantk in maturantov iz 22. generacije. Ravnatelj Stane Berzelak pravi, da so z rezultatom zelo zadovoljni, saj so kljub dolgotrajnemu pouku na daljavo dosegli odlične rezultate. Matic Jordan, Neža Mojškerc in Ula Perovec so letošnji zlati maturanti, kar 5 pa je takšnih, ki jim je do tega dosežka zmanjkal 1 % pri predmetih in zato ravnatelj upa, da bo njihov vpogled v naloge prinesel še kakšno spremembo.

FOTO: Facebook Gimnazija Slovenj Gradec

Nagrado Gimnazije Slovenj Gradec, ki jo maturantom podeljujejo za izjemne dosežke na različnih področjih, so prejeli Alen Planinšec, Patricija Pogorelčnik in Neža Tovšak. Športnik 22. generacije je postal judoist Nace Herkovič, športnice pa članice štafete AK Slovenj Gradec pa Zala Katarina Hovnik, Neža Jelen Križovnik in Vita Vovk. Posebno priznanje so izrekli tudi maturantki Sabini Čegovnik, ki je prejela zlato Cankarjevo priznanje za 1. mesto v državi.Svečana podelitev spričeval je potekala 12. junija v atriju graščine Rotenturn, kjer so bili prisotni vsi maturanti s svojimi starši.

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta je v tem šolskem letu po besedah ravnatelja Bernarda Kresnika maturiralo  86 dijakov. Uspešnost je bila 96 %. Pravi, da so bili dosežki izjemni in kar šest dijakov je prejelo naziv zlati maturant/maturantka: Rene Blimen, Asja Kotnik, Anja Krivec, Katjuša Krpan, Taja Smrekar in Eva Šteharnik.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval je potekala v sredo, 7. julija 2021, v atriju graščine Rotenturn.

Ravnatelj Gimnazije Ravne na Koroškem Drago Benko je z rezultati letošnje splošne mature prav tako zelo zadovoljen, saj je bil uspeh 99% (90 od 91 je maturo uspešno opravilo).

FOTO: Facebook Romana Lesjak

Zlatih maturantov/maturantk so imeli 6: Eva Hanžekovič Krevh, Tonja  Jeromelj, Gal Medvešek, Anja Mravlak, Nina Mravljak in Blaž Proje. Diamantnih maturantov pa letos ni bilo.

Vprašanje smo posredovali Centru srednjih šol Slovenj Gradec, Gimnazija Slovenj Gradec, Gimnazija Ravne ter Srednji šola Ravne na Koroškem. Do objave članka odgovora od Srednje šole Ravne žal nismo prejeli.

FOTOGALERIJA – Podelitev na Ravnah na Koroškem

FOTOGALERIJA – Podelitev Slovenj Gradec

Dogodki

Rezultati mature na Koroškem so po besedah ravnateljev zelo uspešni, saj je bilo skupaj na Koroškem veliko zlatih maturantov.