Search
Close this search box.

Koroški kratek dokumentarni film, Dinozavrova dežela smo si nedavno ogledali na Rimskem vrelcu

Dinozavrova dežela je kratek koroški film, ki sta ga ustvarila Dobran Laznik in Gregor Šteharnik. Premierno ste si ga lahko ogledali na Rimskem vrelcu.

Skrivnostni dokumentarec, ki je v zadnjih tednih razburjal na Koroškem in dal misliti ljudem, kaj se dogaja pod mogočno Uršljo goro, si je bilo moč premierno ogledati v petek, 14. julija, v večernih urah na Rimskem vrelcu. Zgodba je bila še toliko bolj zanimiva, saj so jo s pomočjo neodvisnega novinarja podali javnosti v medijih in ljudi povabili na paranoično potovanje iskanja resnice.

Dokumentarni film, ki je s svojo skrivnostno vsebino pritegnil pozornost ljubiteljev nenavadnih zgodb, je tudi v petek privabil številno občinstvo, da si ga je z zanimanjem ogledalo.

Dinozavrova dežela je koroški kratek dokumentarni film, ki ste si ga lahko premierno ogledali na Rimskem vrelcu. Ustvarila sta ga Dobran Laznik in Gregor Šteharnik.

Film “Dinozavrova dežela” se osredotoča na odkrivanje resnice, saj glavni junak s pomočjo neodvisnega raziskovalnega novinarja iz Ljubljane preiskuje poreklo najdbe.

Celotna ekipa, ki je sodelovala pri nastanku filma, je iz Koroške regije. Ustvarjalca filma, Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, sta skupaj s sodelujočimi združila moči, da bi ustvarila svoj prvi film, ki bi lahko obogatil koroško filmsko sceno. To je tudi po dolgem času prvi koroški film, kar je še posebej pomembno za razvoj lokalne filmske industrije.

“Dinozavrova dežela” je tokrat bolj namenjena zabavi za odrasle, nekoliko manj otrokom, ki pa so si jo ogledali na premieri in bili ravno tako kot odrasli zelo navdušeni. Klub temu pa si avtorji želijo, da gledalci filma ne jemljejo filma preresno. Ravno tako so opozarjali, da naj obiskovalci ne pričakujejo spektakla v stilu Jurskega parka. Dokumentarec je  pravzaprav prepusta domišljija, ki kliče k uživanju v nepričakovanih preobratih ter skrivnostih, ki jih ponuja ta nenavadna lokalna zgodba, ki jo je pripovedoval amaterski raziskovalec.

Vsi, ki se niste utegnili udeležiti premiere koroškega kratkega dokumentarnega filma Dinozavrova dežela, ste vabljeni v petek, 21. julija 2023, ob 20.00 (med prvo pavzo koncerta  harmonike in kitare, Luka & Tomaž) na teraso Športnega centra (DTK) Ravne.

Vir: ravne.si

Dogodki

Dinozavrova dežela je kratek koroški film, ki sta ga ustvarila Dobran Laznik in Gregor Šteharnik. Premierno ste si ga lahko ogledali na Rimskem vrelcu.