Search
Close this search box.

Koroški judoisti so domov prinesli kar 6 naslovov državnih prvakov, ekipno zlato ter skupno osvojili 17 odličij (FOTO)

Minuli vikend so koroški judoisti bili izjemni na tekmah v Žiri in Lendava. Domov so prinesli kar 16 odličij in ekipno zlato.

V soboto je osem članska ekipa starejših dečkov in deklic iz JK Acron Slovenj Gradec, JK Ravne in JK Dravograd nastopila na tekmovanju v Žireh.

Domov so odnesli kar 4 odličja. Zlato odličje sta osvojila Tilen Zdovc in Nace Hovnik. Medtem, ko sta na odličnem drugem mestu pristala Andraž Mandl Jauk ter Žana Kozjek.

Luka Gošnak in Jan Pantner sta osvojila peto mesto, Miha Založnik pa odlično sedmo mesto. Nastopil je še Žan Orter.

V nedeljo pa so se na blazine v Lendavi podali člani ter članice, kjer je najprej potekalo pasovno državno prvenstvo, nato do 21 leta, na koncu so se še mladinci in mladinke pomerili še v ekipnem tekmovanju.

Korošci so domov odnesli kar 6 naslovov državnih prvakov, ekipno zlato ter skupno osvojili 13 odličij.

Najprej je potekalo državno prvenstvo po pasovih kjer so Aleks Krivec, Neža Sedovnik in Lara Jamer postali državni prvaki ter si priborili višjo stopnjo pasu.

Odlični so bili tudi Iva Forstner, Leon Marošek in Staš Svetec, ki so končali tik pod vrhom na 2. mestu, Žiga Zupančič je osvojil bron.

Športniki so nadaljevali z dobrimi nastopi na državnem prvenstvu do 21 leta.

Naslov državnih mladinskih prvakov so si z neverjetno borbenost priborili Maj Kavnik, Vid Kavnik in Aleks Krivec.

Leon Marošek, mladi judoist, se lahko pohvali s prestižnim naslovom državnega podprvaka, medtem ko sta Ožbej Razgoršek in Jevgenija Gajić zaključila tekmovanje na odličnem tretjem mestu. Nik Pavlič in Lara Jamer sta dosegla peto mesto, izjemno uspešno pa sta se odrezala tudi Tibe Komerički in Domen Prednik.

Ob zaključku posameznih nastopov je sledila ekipna preizkušnja, kjer so se judoisti iz JK Acron Slovenj Gradec v sodelovanju s Taro Janjić iz JK Ivo Reya povzpeli na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Z izjemno predstavo so si zaslužili naziv ekipnih državnih prvakov v kategoriji mladink in mladincev. Razvrstitev je bila naslednja:

  1. JK Acron Slovenj Gradec
  2. JK Apolon Maribor
  3. JK GIB Šiška

Iskrene čestitke vsem novim državnim prvakom, športnikom in trenerjem, ki so s svojim trudom in znanjem dosegli odlične rezultate. Posebna zahvala pa gre Tari Janjić in JK Ivo Reya za neprecenljiv prispevek pri ekipnem delu tekmovanja. Hkrati se zahvaljujejo vsem sponzorjem,

Vir: Judo Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Minuli vikend so koroški judoisti bili izjemni na tekmah v Žiri in Lendava. Domov so prinesli kar 16 odličij in ekipno zlato.