Search
Close this search box.

Koroški judoisti preko vikenda dosegli odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih

V nedeljo, 12. februarja, sta potekali mednarodni tekmovanji v judu, kadetski Evropski pokal v Neaplju in članski European Open v Sofiji.

Za člani Judo kluba Acron Slovenj Gradec je pester borbeni vikend, saj sta v nedeljo, 12. februarja, potekali kar dve mednarodni tekmovanji. Kadetski Evropski pokal je potekal v italijanskem Neaplju, članski European Open pa v bolgarski prestolnici Sofiji.

Jevgenija Gajič in Ožbej Razgoršek sta oba nastopila na kadetskem Evropskem pokalu v Neaplju, kjer je nastopilo 386 judoistk in judoistov iz 23 držav s štirih kontinentov. Oba sta se odlično odrezala v svoji kategoriji in si s tem priborila borbi za odličje.

Jevgenija Gajič je v kategoriji do 57 kg z dvema zmagama nad predstavnicama Francije in Italije in dvema porazoma proti nasprotnicama iz Italije in Cipra osvojila končno peto mesto.

Ožbej Razgoršek je v kategoriji do 90 kg zmagal proti Italijanu in Latvijcu, poraza pa je moral priznati proti predstavnikoma Francije. Tako je na koncu tudi on zasedel odlično peto mesto.

Žan Boženk pa je v Sofiji nastopil na članskem tekmovanju European Open, kjer je sodelovalo 396 članic in članov iz kar 43 držav s petih kontinentov.

V kategoriji do 81 kg je Žan Boženk že v prvem krogu premagal predstavnika Kameruna, v drugem krogu pa je moral žal priznati premoč nasprotniku iz Kazahstana. S tem je tudi zaključil tekmovanje.

Domov so se vsi trije vrnili polni novih izkušenj in pripravljeni na nove izzive.

Vsem trem borcem iskreno čestitamo za dosežene odlične rezultate.

Judo klub Acron Slovenj Gradec pa se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem in donatorjem ter podpornikom kluba.

Vir: Judo klub Acron Slovenj Gradec, Judo Koroška

Dogodki

V nedeljo, 12. februarja, sta potekali mednarodni tekmovanji v judu, kadetski Evropski pokal v Neaplju in članski European Open v Sofiji.