Search
Close this search box.

Koroški invalidi so si na Muti primetali uvrstitev na državno tekmovanje v pikadu

V soboto, 6. 10. 2018, je potekalo, v sklopu Zveze delovnih invalidov Slovenije, 5 območnih tekmovanj v metanju pikada. Za Koroško in Celjsko območje je bilo tekmovanje izvedeno na Muti, pod okriljem Društva invalidov Muta.

DI Muta ima z organizacijo tovrstnih dogodkov dolgoletne izkušnje, leta 2015 so na Muti organizirali državno tekmovanje v pikadu. Uspešni pa so tudi kot tekmovalci in ne le kot organizatorji. V letu 2017 so namreč njihovi člani na različnih državnih tekmovanjih osvojili dvakrat prvo mesto, dvakrat drugo in dvakrat tretje mesto. Med njihovimi člani pa sta tudi dva letošnja državna prvaka, in sicer Jaka Juvan v posamičnem hitropoteznem šahu ter Franci Pogač v veleslalomu. Uspešne so pa tudi ženske iz DI Muta, med njimi letos izstopa Slavica Pečovnik Urh, ki je na državnem tekmovanju v posamičnem hitropoteznem šahu osvojila drugo mesto.

Kot je povedal predsednik DI Muta Jožef Freidl, se je včeraj tekmovanja v pikadu udeležilo približno 100 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 različnih društev: DI Muta, DI Laško, DI Slovenj Gradec, MDI Šaleške doline Velenje, DI Mežiške doline Ravne na Koroškem, DI Dravograd, DI Celje, MDI Drava Radlje ob Dravi, MDI Žalec, Zgornjesavinjsko MDI Mozirje, ODI Dravinjske doline Slovenske Konjice. Tekmovalo je 10 ženskih ekip in 10 moških.

Samo tekmovanje je potekalo tudi v okviru delovanja 50 obletnice Zveze društva delovnih invalidov Slovenije, ki si tudi močno prizadeva, da bi šport invalidov enačili z drugimi športi, da bi bili rezultati športnikov invalidov enakovredni rezultatom drugih vrhunskih športnikov, še dodaja Freidl.

Pri moških so s konkurenco pometli člani DI Muta, drugi so bili člani MDI Šaleške doline Velenje, tretje mesto pa so osvojili člani DI Mežiške doline Ravne na Koroškem. V ženski konkurenci so prvo mesto osvojile članice DI Laško, druge so bile članice MDI Drava Radlje ob Dravi, tretje pa tekmovalke iz DI Žalec. S tem sta si prvi dve ekipi, tako v moški kot ženski konkurenci, primetali uvrstitev na državno tekmovanje.

Foto: Mirko Vošner

Dogodki