Koroški in celjski policisti v poostrenem nadzoru v okolici šol in vrtcev zaznali 71 kršitev

Policisti so včeraj na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa v okolici vrtcev in šol.

Kljub vsem opozorilom se nekateri vozniki, med njimi tudi mnogi starši otrok, ne zavedajo nespametnega ravnanja, opozarjajo na PU Celje. V nadzoru so namreč ugotovili 72 kršitev.

40 voznikov je v okolici šol in vrtcev vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 27 jih ni uporabljalo zadrževalnih sistemov, en otrok na zadnjem sedežu ni bil pripet, štirje mopedisti niso uporabljali varnostnih čelad.

Na PU Celje vse voznike znova opozarjajo, naj bodo, nasploh v teh prvih šolskih dneh, ko na cestah veliko pogosteje kot med počitnicami srečujemo otroke, pri vožnji še posebej previdni. “Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna.”

“Starši pa nikar ne pozabite, da ste z lastnimi ravnanji zgled svojim otrokom. Pomislite, kako sami prečkate cesto, ali uporabljate varnostne pasove, kako parkirate, ali vpričo svojih otrok telefonirate med vožnjo? Pri prevozu otroke dosledno zavarujte z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajte zavarovane v ustreznih sedežih, primernih otrokovi starosti in telesni teži. Tudi sami se vedno pripnite,” pozivajo na PU Celje.

“Poskrbite, da bodo otroci vstopali v avto in izstopali iz avta na tisti strani, ki je obrnjena stran od drugih vozil in prometa,” še dodajajo policisti..