Koroški in celjski policisti v pičlih treh urah zaznali 165 kršitev

Na območju Policijske uprave Celje so policisti danes med 8. in 11. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli hitrosti, uporabe varnostnega pasu in telefoniranja med vožnjo.

V pičlih treh urah so zaznali 165 kršitev. 36 voznikov je vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 70 jih ni uporabljalo varnostnih pasov, 59 voznikov pa je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone.

“Vozniki se očitno še vedno premalo zavedajo, da je prav neprilagojena hitrost, povezana tudi z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, bodisi govorjenjem, pisanjem sporočil, brskanju po spletu, še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami,” opozarjajo na PU Celje.

Pogosta je tudi neuporaba varnostnega pasu, kar povzroči hujše telesne poškodbe, kot bi jih udeleženci prometnih nesreč utrpeli, če bi bili pravilno pripeti z varnostnim pasom, so še dodali.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, naj v skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev, spoštujejo cestno-prometne predpise in naj bodo med vožnjo pozorni, strpni in spoštljivi do drugih udeležencev. Le s skupnimi močmi bomo lahko zagotovili večjo varnost na naših cestah,” so v sporočilu za javnost zapisali na PU Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije