Search
Close this search box.

Koroški in celjski policisti pri dveh tretjinah voznikov ugotovili kršitve pri prevozu otrok v šolo

V petkovem poostrenem nadzoru cestnega prometa, s poudarkom na varnem prevozu otrok v šolo, so policisti kontrolirali 74 voznikov osebnih vozil in kar pri 50. zaznali kršitve cestnoprometnih predpisov.

Minuli petek, na tretji letošnji šolski dan, so na območju Policijske uprave Celje, izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na varnem prevozu otrok v šolo in domov. V nadzoru so policisti kontrolirali 74 voznikov osebnih vozil in pri 50 ugotovili kršitve cestnoprometnih predpisov. Kar 15 voznikov je v okolici šol vozilo s prekomerno hitrostjo, kar je izredno neodgovorno, poudarjajo na PU Celje.

V nadzoru so kontrolirali tudi 18 voznikov avtobusov, ki prevažajo šolarje in zaznali eno kršitev, ko voznik ni uporabljal varnostnega pasu.

Petkov poostreni nadzor je bil le eden od dogodkov, namenjen varnosti otrok v prvih šolskih dneh. Celotni prejšnji teden so v okolici šol izvajali nadzore prometa in preverjali, ali vozniki vozijo prehitro ter na ta način umirjali promet na izpostavljenih mestih, kjer bi lahko prišlo do nevarnih situacij. Umirjanje prometa je še posebej pomembno v prvih dneh pouka, ko otroci prihajajo v šolo in se vračajo domov še povsem razigrani ter pod vtisom počitniških doživetij, so dodali na PU Celje.

Rezultati celotedenskih aktivnosti na Celjskem in Koroškem kažejo, da je vse preveč voznikov, v prvih šolskih dneh, kršilo cestnoprometne predpise. Zadnji teden so v nadzorih cestnega prometa, ki so jih izvajali v okviru varne poti v šolo in domov, zaznali 485 kršitev. Največ kršitev se je nanašalo na vožnjo z neprilagojeno hitrostjo, sledi neuporaba zadrževalnih sistemov ter neuporaba varnostnih pasov.

Na PU Celje vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo, naj bodo pri vožnji zbrani, strpni in previdni ter naj upoštevajo cestnoprometne predpise. Že najmanjša nezbranost lahko povzroči hude posledice. Na upoštevanje cestnoprometnih predpisov ter zbranost v prometu opozarjajo tudi učence in dijake. “Skupaj poskrbimo, da bo pot v šolo varna,” pozivajo policisti.

Dogodki

V petkovem poostrenem nadzoru cestnega prometa, s poudarkom na varnem prevozu otrok v šolo, so policisti kontrolirali 74 voznikov osebnih vozil in kar pri 50. zaznali kršitve cestnoprometnih predpisov.