Koroški in celjski policisti danes obravnavali 60 pešcev prekrškarjev

Danes so policisti med 6. in 8. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje, tudi na Koroškem, izvajali poostren nadzor, s poudarkom na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.
prehod za pešce

Policisti so v nadzoru zaznali 2 kršitvi voznikov do pešcev in 60 kršitev pešcev. Za omenjene kršitve so 30-tim kršiteljem izdali plačilne naloge, izrekli 27 opozoril in podali 5 obdolžilnih predlogov, so sporočili s PU Celje.

Najpogostejše kršitve voznikov motornih vozil do pešcev so izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. Pešci pa najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo preko vozišča izven označenih prehodov za pešce, hodijo preko ceste pri rdeči luči, nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno.

V nadzoru so policisti enemu vozniku zasegli vozilo, saj je vozil v prometu neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.  

Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, policisti še posebej opozarjajo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna, opozarjajo na PU Celje.

Vir: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.