Search
Close this search box.

FOTO: Koroški gasilci imajo polne roke dela. Obilno deževje že povzroča nevšečnosti

Zaradi dežja so pristojne službe na terenu tudi danes. Čeprav večjih težav za enkrat ni bilo zaznati, so gasilci in komunalni delavci do zdaj posredovali na petih lokacijah na Koroškem.

  • Ob 10.42 je v naselju Troblje, v občini Slovenj Gradec, podtalnica zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Pameče Troblje, ki so odvečno vodo izčrpali iz prostora. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

  • Ob 9.57 je v naselju Črneče v občini Dravograd zaradi zamašenega meteornega jaška ob cestišču voda zalila garažne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črneče so odmašili meteorni jašek in prečrpali odvečno vodo iz objekta.

 

  • Ob 9.34 je v naselju Pod gonjami v občini Prevalje meteorna voda zamašila kanalizacijski jašek v bližini stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Prevalje so s pomočjo dežurnih delavcev Komunalnega podjetja jašek odmašili in očistili cestišče v dolžini tridesetih metrov.
Foto: Žiga Šerbinek. PGD Prevalje na intervenciji.

 

  • Ob 4.33 je manjša količina meteorne vode zalila klet policijske postaje v Slovenj Gradcu. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so iz kletnih prostorov izčrpali vodo.

 

  • Ob 4.23 je v Kotljah v občini Ravne na Koroškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Kotlje, ki so odmašili zunanji jašek, s tem omogočili odtekanje vode iz objekta ter prečrpali kubični meter vode.

Včeraj so gasilci posredovali zaradi zemeljskih plazov in poplav. 

  • Ob 9.48 je v Trobljah, občina Slovenj Gradec, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pameče-Troblje so prečrpali vodo iz kleti in preusmerili deročo vodo mimo objekta ter na kraju pustili nekaj protipoplavnih vreč.
FOTO: PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu
  • Ob 11.00 je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, občina Slovenj Gradec, zaradi močnega deževja dvig podtalnice ogrožal poslovno stanovanjski objekt. Gasilci PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu so prečrpali večjo količino vode.
FOTO: PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu

 

  • Ob 10.21 se je zaradi močnega naliva na Šolski cesti v Mislinji zamašil prepust, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Gasilci PGD Mislinja so ga očistili in sprostili.

 

  • Ob 11.49 je v Selovcu, občina Dravograd, zaradi zamašenega prepusta meteorna voda ogrožala hišo. Gasilci PGD Šentjanž so skupaj z lastnikom očistili zamašen prepust.
Na tem mestu se je danes sprožil zemeljski plaz na območju Spodnjega Javorja. Fotografija je bila posneta novembra.
  • Ob 11.20 se je sprožil zemeljski plaz na območju Spodnjega Javorja v občini Črna na Koroškem, ki je ogrožal telekomunikacijski drog in Javorski potok. Gasilci PGD Črna na Koroškem so s pomočjo delovnega stroja preusmerili tok vode in počistili zemljino. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

    Foto: Rok Švab. Plaz v Spodnjem Javorju.

 

  • Ob 10.13 se je v naselju Spodnje Javorje v občini Črna na Koroškem sprožil zemeljski plaz, ki je ogrožal čebelnjak in elektro drog. Gasilci PGD Črna na Koroškem so preusmerili tok vode in počistili naneslo zemljino ter pomagali dežurnim delavcem Elektra Celje pri postavljanju droga.

Več informacij sledi.

Vir: Urad RS za zaščito in reševanje

 

Dogodki