Search
Close this search box.

Koroški dom starostnikov Črneče je postal Demenci prijazna točka (FOTO)

V ponedeljek, 15. januarja 2024, je bil za Koroški dom starostnikov poseben dan, saj so uradno postali Demenci prijazna točka.

Ponedeljek, 15. januar 2024, je bil za Koroški dom starostnikov prelomen dan, saj so uradno postali Demenci prijazna točka (DPT). Demenci prijazne točke so namenjene osebam z demenco, njihovim svojcem ter vsem drugim v lokalni skupnosti, ki zaradi narave dela prihajajo v stik tudi z osebami z demenco. Na DPT lahko poiščete informacije ter se seznanite z načini in postopki komuniciranja ter usmerjanja oseb z demenco.

Zaposleni na Demenci prijazni točki nudijo informacije o prepoznavanju prvih znakov demence, kako komunicirati z osebami z demenco ter kam jih usmeriti po nadaljnjo pomoč. Ta prizadevanja so pomembna koraka k izboljšanju kakovosti življenja oseb z demenco in njihovih svojcev.

V čast tega pomembnega dogodka je Koroški dom starostnikov pripravil posebno prireditev, ki jo je otvorila gospa direktorica Katja Pavlinič Šoba. Sledila je nadaljnja beseda Štefanije L. Zlobec, predsednice Spominčice – Alzheimer Slovenija. Ob izmenjavi lepih besed so ušesa prisotnih pobožale še prelepe melodije domskega noneta Jesensko cvetje, lajne gospoda Viher Maksa ter pesmi pevske skupine, ki se je ustanovila na enoti za osebno spremljanje.

Svečanost se je zaključila s sprehodom po novih prostorih, ki že nestrpno čakajo na vselitev stanovalcev iz enote z osebnim spremljanjem. Koroški dom starostnikov s svojo prizadevnostjo kaže, da je pripravljen zagotavljati najboljšo oskrbo ter podporo vsem prebivalcem, zlasti tistim, ki se spopadajo z izzivi demence.

Fotogalerija

Dogodki

V ponedeljek, 15. januarja 2024, je bil za Koroški dom starostnikov poseben dan, saj so uradno postali Demenci prijazna točka.