Search
Close this search box.

Koroški dom starostnikov Črneče eden izmed treh izbranih zavodov za izvajanje pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe

Koroški dom starostnikov Črneče začenja z izvajanjem pilotnega projekta o dolgotrajni oskrbi. Dom je bil eden izmed treh izbranih nosilcev v Sloveniji, ki bo testiral zakon o dolgotrajni oskrbi.

Koroški dom starostnikov Črneče bo skupaj s partnerji izvajal pilotni projekt dolgotrajne oskrbe naslednji dve leti v šestih koroških občinah, pogodbo z Ministrstvom za zdravje pa naj bi podpisali v septembru. Za potrebe projekta bodo odprli 17 novih delovnih mest. Dolgotrajna oskrba je niz storitev, ki jih potrebujejo ljudje z zmanjšano stopnjo telesnih in kognitivnih sposobnosti in so zato dlje časa odvisni od pomoči pri izvajanju osnovnih dnevnih opravil.

Koroški dom starostnikov bo pilotni projekt izvajal v sodelovanju s partnerji ZD Ravne in Dravograd, CSD Ravne, Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, občino Ravne in medgeneracijskim centrom Ravne. Novi zakon je bil že pred uvedbo deležen očitkov, da podpira le zdravstveno področje, primanjkuje pa mu socialnih vsebin in s pilotnim projektom naj bi odpravili ta primanjkljaj. Vstopna točka bo v ZD Ravne.

S testiranjem zakona o dolgotrajni oskrbi želijo tudi postaviti temelje novemu centru Javornik na Ravnah, ki bo poleg institucionalnega varstva ponujal širše vsebine dolgotrajne oskrbe.

 

FOTO: KDS Črneče