Search
Close this search box.

Koroški čilisti spekli najboljšo pico (FOTO)

Na Prevaljah v lokalu Kelt pub so danes izvedli prvo tekmovanje v peki pic, ki so ga poimenovali Kelt pub Pizza Cup.

Kelt pub, ki je sicer prepoznaven po organizaciji prireditve Keltova žlica, je tokrat poskrbel še za eno zanimivo prireditev, nad katero so bili navdušeni tako udeleženci tekmovanja kot obiskovalci. Tokrat so pred lokalom pripravili tekmovanje v peki pic, Kelt pub Pizza Cup, ki so se ga lahko udeležili tako amaterski kot profesionalni picopeki.

Na tekmovanje se prijavilo sedem ekip, vendar sta dve zaradi napovedanega slabega vremena, udeležbo odpovedali. Tako se je za zmago potegovalo pet ekip z različnih koncev Slovenije. Poleg treh koroških, so se tekmovanja udeležili še “picopeki” iz Kidričevega ter Ljubljančana.

Od ekipe iz Kidričevega smo izvedeli, da so se dogodka udeležili predvsem z namenom, da predstavijo peč, imenovano Pizzabella, v kateri se pica speče v eni minuti. Saj kot pravijo, niso ravno picopeki. Ljubljanski tandem, oče in sin, pa se je na Koroško pripeljal z namenom, da obiskovalcem tekmovanja pokaže, kako se pripravi okusna brezglutenska pica. Kot sta povedala, se je nima zdela udeležba na današnjem tekmovanju enkratna priložnost, “saj takšnih tekmovanj ni na pretek oziroma jih sploh ni”.

S pripravo prostora in peko pic so udeleženci tekmovanja začeli okoli 10. ure. Obiskovalci pa so na svoj račun prišli okoli 12. ure, ko so se lahko z različnimi okusi pic okrepčali in z glasovnico podelili oceno najboljši.

Kot kaže, so jih tokrat najbolj prepričali člani ekipe Koroški čili klub, saj so prejeli največ glasov. Drugo mesto je zasedel Nal Vute, ki je tekmoval pod imenom Rdeči špricer. Tretje mesto so obiskovalci namenili dvema ekipama, ki sta prejeli enako število glasov, in sicer ekipi Pizzabella iz Kidričevega ter ekipi LaZANIA iz Ljubljane. Četrto mesto pa je zasedel Jan Fale (Beli špricer).

Pri tem naj še omenimo, da bo v Keltu veselo tudi naslednji petek, 3. septembra, ko pripravljajo zabavo ob obletnici delovanja njihovega lokala. Za dobro vzdušje pa bo poskrbela zasedba OnePlan.

Že sedaj pa se lahko prijavite tudi na Keltovo žlico, ki bo potekala 11. septembra, v okviru Jesenskih srečanj na Prevaljah. Prijave ekip so možne na telefonsko številko 041 268 838.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Na Prevaljah v lokalu Kelt pub so danes izvedli prvo tekmovanje v peki pic, ki so ga poimenovali Kelt pub Pizza Cup.