Search
Close this search box.

Koroške osnovne šole bile deležne obiska predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije

Predsednica ZPMS Darja Groznik je s svojo ekipo, obiskala pet osnovnih šol. Osebno se je oglasila na šolah, ki so bile najbolj prizadete v nedavnih poplavah.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik, generalna sekretarka Breda Krašna in vodja kreativnih projektov Anja Vogrič so se v petek, 8. decembra 2023, odpravile na Koroško, da bi osebno obiskale šole, ki so bile prizadete zaradi nedavnih poplav.

V teh težkih časih je bilo 240 otrok udeleženih v jesenjevanju, kjer so bili nastanjeni v letoviščih ZPMS. Njihove vodilne dame so želele izraziti podporo ter raziskati, kako lahko ZPMS še dodatno pomaga.

Delo na terenu vedno prinaša drugačne rezultate in ta izkušnja ni bila nobena izjema. Veseli so, da so lahko predstavili njihove programe, ki so morda nekaterim šolam še nepoznani. Ob tem jih je še posebej navdušilo dejstvo, da vse obiskane šole sodelujejo pri njihovih programih, kot so Teden otroka, TOM telefon, Otroški parlament, kar jih izredno osrečuje.

Med obiskom so stopili na teren petih osnovnih šol: OŠ Črna na Koroškem, OŠ Mežica, Osnovna šola Franja Goloba na Prevaljah, OŠ Koroški jeklarji in OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem.

Takole so zapisali na svojem Facebook profilu: “Zahvaljujemo se vsem šolam za topel sprejem in sodelovanje. Vaša predanost našim programom nas navdaja z optimizmom. Veselimo se novih priložnosti sodelovanja z obiskanimi šolami in verjamemo, da bomo skupaj ustvarjali še boljšo prihodnost za našo mladino. Hvala vsem za vašo podporo!”

Vir: FB Zveza prijateljev mladine Slovenije -ZPMS

Predsednica ZPMS Darja Groznik je s svojo ekipo, obiskala pet osnovnih šol. Osebno se je oglasila na šolah, ki so bile najbolj prizadete v nedavnih poplavah.