Search
Close this search box.

Koroška zopet brez novih potrjenih okužb, z rezervacijo počitnic še počakajte

Do 11. 4. 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 34.851 testiranj, od tega je bilo 1216 pozitivnih testov.

Po epidemioloških podatkih, ki so jih na NIJZ prejeli do sedaj, gre za 1205 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

Na Koroškem ni novih potrjenih okužb, tako ostajamo pri 45 potrjenih okuženih osebah.

FOTO: NIJZ

Do 11. 4. 2020 (do 24.00) je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 146 občinah (69 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 102 občinah.

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 11. 4. 2020:

FOTO: NIJZ

Med COVID-19 pozitivnimi je 541 moških in 664 žensk, skupno 1205 oseb. Pozitivni primeri COVID-19 so po starostnih skupinah predstavljeni v Tabeli 1.

FOTO: NIJZ

Testiranje na okužbo s SARS Cov-2 se je v Sloveniji pričelo 27. 1. 2020, do 11. 4. 2020 do 24. 00 je bilo skupno opravljenih testiranj 34. 851. V obdobju od 27. 1. 2020 do 3. 3. 2020 je bilo testiranih 313 oseb, vse so bile negativne.

Pregled dogodkov, povezanih z novim koronavirusom v Sloveniji in svetu, do 15. ure.

SLOVENIJA

LJUBLJANA – V soboto so umrli še trije bolniki s covidom-19, kar pomeni, da je v Sloveniji skupno za posledicami epidemije novega koronavirusa umrlo 53 ljudi. V bolnišnicah se je v soboto zdravilo 95 bolnikov, kar je eden več kot v petek. Manjše je bilo tudi število novih okužb, a so opravili tudi pol manj testov kot običajno. Skupno se je število okuženih povečalo za 17 na 1205. Vseh testov so doslej opravili 34.851, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

LJUBLJANA – Okužbo z novim koronavirusom so do konca dneva v soboto potrdili že v 146 občinah, kar je v eni več kot v petek, po dva ali več primera pa ostajata v 102 občinah. Tokrat je število okuženih najbolj naraslo v Ljutomeru, in sicer za sedem. Po dva nova primera so zabeležili v Metliki in Veržeju.

ŠMARJE PRI JELŠAH – V domovih za starejše občane bodo praznični dnevi minili prilagojeno izbruhu novega koronavirusa. Vendar to ne spremeni dejstva, da bodo storili vse, da oskrbovancem v zahtevnem obdobju izrišejo nasmeh na obrazu ter pričarajo velikonočno vzdušje, pravi direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel.

LENDAVA – Vseh deset državljanov, ki so bili v 14-dnevni karanteni v gostilni v Dolgi vasi, je danes odšlo domov. Lendavski župan Janez Magyar je ob tem pohvalil vse službe, ki so sodelovale pri oskrbi in varovanju ter dodal, da bi še enkrat storili enako – pomagali ljudem v stiski.

LJUBLJANA – Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je v nagovoru ob današnji veliki noči, ko zaradi epidemije novega koronavirusa ni bilo praznovanj po cerkvah, poudaril, da so obredi lepi, vendar niso sami na sebi velika noč. “Velika noč je Jezus Kristus, ki vstopi v moje življenje,” je poudaril in dodal, da gre za praznik veselja nad življenjem.

SVET

LONDON – Britanskega premierja Borisa Johnsona so po tednu dni danes odpustili iz bolnišnice, kjer se je zdravil zaradi covida-19, so sporočili z Downing Streeta. Johnson je zapustil bolnišnico St. Thomas v osrednjem Londonu, vendar še ne bo takoj prevzel dolžnosti, so še navedli po poročanju tujih tiskovnih agencij.

BERLIN/BRUSELJ – Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen spričo pandemije novega koronavirusa ljudem svetuje, naj z rezervacijo poletnih počitnic še počakajo. “Svetujem, da s takšnimi načrti še počakate. Za julij in avgust trenutno ne more nihče dati zanesljivih napovedi,” je dejala v pogovoru za nemški časnik Bild am Sonntag.

MADRID – Po treh dneh upadanja števila smrtnih žrtev covida-19 danes iz Španije znova poročajo o dnevnem porastu žrtev. V zadnjih 24 urah je umrlo 619 bolnikov, skupno 16.972, so danes sporočili s španskega ministrstva za zdravje.

VATIKAN – Papež Frančišek se je na velikonočno nedeljo spomnil vseh, ki so bili neposredno prizadeti zaradi novega koronavirusa, kot tudi tistih, ki v tej krizi pomagajo. Med posebej prizadetimi območji je izpostavil Evropo, ki jo je pozval k solidarnosti. Ob koncu je podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu.

PEKING – Kitajska je danes poročala o 99 novih primerih okužbe z novim koronavirusom, od tega 97 uvoženih. To je največ okužb v enem dnevu tistih, ki so prišli iz tujine, od izbruha virusa na Kitajskem decembra lani. Pred tem so največ okužb v enem dnevu zabeležili 25. marca, in sicer 67.

ŠPORT

LJUBLJANA – Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je v luči tekmovalnega premora zaradi pandemije novega koronavirusa dogovoril za sporazumno prekinitev pogodb s hrvaškim reprezentantom Filipom Krušlinom, nemškim reprezentantom Maikom Zirbesom in reprezentantom Bosne in Hercegovine Andrijo Stipanovićem. Vsi trije so se v Ljubljano preselili pred začetkom sezone 2019/20.

LONDON – Haas je postal peto moštvo formule 1, ki je večino svojih delavcem zaradi pandemije novega koronavirusa poslal na čakanje. Ameriška ekipa je večino britanskih delavcev poslala na čakanje in zaprosila za vladno pomoč, dirkača v svetovnem prvenstvu formule 1 Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen pa sta se strinjala z znižanjem plače, je danes poročala spletna stran formule 1.

LONDON – Kennyja Dalglisha, nekdanjega škotskega reprezentanta in legendo Liverpoola, ki se je okužil z novim koronavirusom, so že odpustili iz bolnišnice in je že v domači oskrbi. Devetinšestdesetletni Škot kljub okužbi ni kazal nobenih bolezenskih znakov. Ob tem se je Dalglish zdravniškemu osebju zahvalil za vso skrb, ki so jo namenili njemu in drugim obolelim.

VIR: STA, NIJZ

Dogodki