Koroška za petami Pomurju po številu aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev

Koroška statistična regija se je po številu aktivnih okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev v zadnjih dneh povsem približala Pomurju, ki je trenutno še v slovenskem vrhu po tem kriteriju. Je pa v Pomurju zaznati trend upadanja, medtem ko na Koroškem trend rasti. Najvišji delež okuženih prebivalcev na Koroškem je v občini Dravograd.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 za sredo ima Pomurje 1575,7 primera aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev, Koroška pa 1537,7 primera. Tolikšna je torej v teh dveh regijah 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev. Sledita Savinjska in Podravska regija, vsaka z okoli 1150 primeri aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev.

Številke za Koroško z zaskrbljenostjo spremlja koroški regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič, ki se ob vsesplošni zapori javnega življenja tudi sam sprašuje, kje prihaja do širitve okužb.

V posameznih lokalnih skupnostih dogajanje podrobneje spremljajo občine in občinske civilne zaščite, ki pa tudi same nimajo konkretnejših podatkov o tem, kje je več okužb, razen za domove starejših občanov.

Konkretnejših podatkov o tem nima niti regijska civilna zaščita. Ta sicer občinskim civilnim zaščitam pomaga v primeru morebitnih logističnih težav, je za STA pojasnil Matijevič, ki za zdaj o večjih potrebah po zaščitni opremi v regiji nima podatkov.

Na Koroškem je trenutno večje število okuženih v domovih za starejše v Črnečah, na Prevaljah in v Radljah ob Dravi. Med občinami pa je trenutno največ aktivnih okužb v Slovenj Gradcu, in sicer 261, sledijo Dravograd (206 aktivnih okužb), Prevalje (149) in Ravne na Koroškem (121). Ostale občine imajo pod sto aktivnih okužb, najmanj jih imata Ribnica na Pohorju in Mežica, ki imata vsaka po 16 aktivnih okužb.

Najvišji delež okuženih prebivalcev v regiji pa ima občina Dravograd, kjer ta delež znaša 2,319 odstotka prebivalcev občine. Sledi prevaljska občina z 2,191-odstotnim deležem.

V zadnjem obdobju so skoraj ves čas polno zasedene zmogljivosti na oddelku za bolnike s covidom-19 v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Danes zjutraj so na tem oddelku zdravili 53 bolnikov s covidom-19, od teh jih je osem potrebovalo intenzivno zdravljenje, so sporočili iz bolnišnice.

Preberite tudi: Na Koroškem v sredo 81 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun