Koroška z drugo najvišjo 7-dnevno incidenco, v SB Slovenj Gradec zdravijo 19 covidnih bolnikov

Po zadnjih podatkih, ki jih je na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 predstavila Maja Bratuša, je epidemiološka slika na Koroškem še nekoliko slabša, kot je bila minule dni.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 3. 3. 2021 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 5822
  • Št. pozitivnih: 1019 (17,5 %)
  • Št. hospitaliziranih: 511
  • Št. oseb na intenzivni negi: 86
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 42
  • Št. umrlih: 4- 7-dnevno povprečje: 784

Glede na število novih okužb izstopajo občine: Izola 10, Kamnik 13, Šentjur 15, Ajdovščina, Škofja Loka in Nova Gorica 16, Domžale in Radovljica 20, Piran, Celje in Velenje 22, Kranj in Žalec 23, Koper 43, Maribor 62, Ljubljani 135, je naštela Bratuša.

7-dnevno povprečno število potrjenih primerov v Sloveniji po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 784, kar je precej slabše kot smo poročali včeraj. Število covidnih pacientov v bolnišnicah je tudi danes nekoliko nižje, in sicer znaša 511, je dodala Bratuša.

Podatki o 14-dnevni incidenci so danes slabši za vse regije razen za štiri, in sicer za primorsko-notranjsko, podravsko, jugovzhodno in posavsko regijo. Obalno-kraška regija še naprej ostaja rdeče obarvana. Danes objavljeni podatki kažejo, da se je sedem dnevno povprečno število potrjenih okužb v tej regiji še nekoliko povečalo – danes 75, včeraj 71, je navedla vladna govorka Maja Bratuša.

Vlada se je tudi ta teden seznanila z epidemiološkimi razmerami in po posvetovanju s svetovalno skupino ministrstva za zdravje odločila, da v skladu z načrtom sproščanja še vedno ostajamo v oranžni fazi. Je pa vlada glede na podatke v sredo odločila, da so v dveh regijah, jugovzhodni Sloveniji in posavski regiji, trenutne epidemiološke razmere takšne, da omogočajo prehod v rumeno fazo.

Za prehod v rumeno fazo je bil sicer v posavski regiji pogoj sedemdnevno povprečje potrjenih okužb, manjše od 22, je pojasnila Bratuša in navedla še meje za prehod v rumeno fazo v nekaterih drugih regijah. Za jugovzhodno Slovenijo je ta meja postavljena pri povprečju 42, za pomursko pri 32, za podravsko pri 93, za koroško regijo pri 20, za savinjsko pa pri 74. Ponovno pa je poudarila, da pogoja za prehod v rumeno fazo na državni ravni še nista izpolnjena.

Sledilnik za covid-19, v okviru katerega skupina prostovoljcev že skoraj leto dni zbira, objavlja in razlaga podatke o širjenju covida-19 v Sloveniji, se je danes obarval v sivo. S tem na dan, ko je bila pri nas pred letom dni potrjena prva okužba z novim koronavirusom, opozarjajo, da vsi podatki, ki se sicer zbirajo, še vedno niso dostopni. Tako trenutno na njihovi strani niso dostopni podatki glede novih okužb po občinah.

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa so sporočili, da so včeraj med 107 testi potrdili 3 primere okužbe z novim koronavirusom. Trenutno zdravijo 19 covidnih pacientov, od teh 2 potrebujeta zdravljenje v intenzivni enoti. Odpustili so 3 paciente, nihče ni umrl.

Vir: Vlada RS, STA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije