Search
Close this search box.

Koroška s 14 novimi okužbami, celotna Slovenija 398

Tudi v ponedeljek smo v Sloveniji zabeležili veliko število okuženih na novi koronavirus. Trenutno je v bolnišnici 180 ljudi.

Po podatkih Vlade RS je včeraj v Sloveniji bilo 398 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Opravili so 3308 testov.

Trenutno je hospitaliziranih 180 oseb, na intenzivni negi jih je 32. Včeraj so s Covid-19 umrle 4 osebe.

Na Koroškem 14 novih

Po podatkih COVID-19 sledilnika so včeraj na Koroškem potrdili 14 novih primerov okužbe. Največ, 5 novih, je bilo na Ravnah na Koroškem, po 3 v Mežici in Slovenj Gradcu, 2 na Prevaljah ter 1 v Podvelki.

V slovenjgraški bolnišnici so včeraj opravili 41 testov ter potrdili 3 nove okužbe, po novem pa je obvezna samoizolacija teden dni pred prihodom v bolnišnico.

Okužbe tudi v Domu starostnikov Slovenj Gradec

Da so v Domu starostnikov Slovenj Gradec že imeli pozitiven primer, smo že poročali tukaj, danes pa so sporočili, da imajo novo okužbo.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost imajo od nedelje novo okužbo. Po 55 testiranih imajo 2 okužena (nihče od zaposlenih ni okužen). Stanovalci, ki so v rdeči coni naj nimajo hujših znakov obolenja, ostali stanovalci se počutijo dobro.

Do preklica so prepovedani obiski in prinašanje paketov v dom.

Dogodki

Tudi v ponedeljek smo v Sloveniji zabeležili veliko število okuženih na novi koronavirus. Trenutno je v bolnišnici 180 ljudi.