Search
Close this search box.

Koroška ribiška družina v Dravogradu pripravila dan odprtih vrat (FOTO)

V okviru dneva slovenskih ribičev, ki je bil letos 23. junija, združeno z občinskim praznikom občine Dravograd je Koroška ribiška družina pripravila v soboto 6. julija dan odprtih vrat.

Koroški ribiči so na ribiškem domu v Dravogradu pripravili ribje specialitete od filejev postrvi do pravih ribjih burgerjev. Številni obiskovalci, med njimi je bila tudi županja Marijana Cigala, so tako lahko uživali ob izvrstni ribji kulinariki.

Razdeljenih je bilo preko 400 porcij ribjih jedi. Ribiči pa so odprli tudi vrata ribiškega muzeja, katerega so si obiskovalci lahko ogledali.

Dobrote, ki so jih pripravili.

Ribiški dom leži tik ob reki Dravi v neposredni bližini elektrarne Dravograd ter ostankov nekdanjega železniškega mostu, ki je bil zgrajen leta 1863.

V ribiškem muzeju, ki je nastal v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem, je predstavljena zgodovina ribištva, delovanje Koroške ribiške družine, na ogled pa so tudi številne vrste rib, ki živijo v naših rekah Dravi, Meži in Mislinji ter njihovih pritokih ter ribojede ptice siva čaplja in kormoran. V posebni vitrini pa je na ogled tudi bober.

Muzej obiskujejo predvsem osnovnošolci, katerim ribiči v eni šolski uri temeljito predstavijo delovanje ribiške družine in živali, ki živijo v in ob naših vodah.

Poglejte si galerijo fotografij:

VIR: JSKD Dravograd

Dogodki