Koroška regija z najvišjo 14-dnevno incidenco v državi

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 predstavil nekaj podrobnosti glede okužb v zadnjih dneh ter napovedal, da se bo v sredo sestala strokovna skupina vlade. Vlada pa bo o morebitnem sproščanju ali podaljšanju ukrepov odločala v četrtek.

Na ravni države 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev trenutno znaša 963. Najvišje med regijami je Koroška, je uvodoma pojasnil Kacin.

“Epidemiološka slika na žalost še ne vzbuja večjega optimizma, je pa moč ugotovitvi, da se stanje v nekaterih regijah le izboljšuje, na primer v gorenjski in osrednjesloveski regiji,” je še dejal.

Gorenjski je 14-dnevna pojavnost okužb padla z 2000 na 888 okuženih na 100.000 prebivalcev. Ta hip sta po Kacinovih besedah najbolj izpostavljeni koroška in pomurska regija. Pojavnost sicer narašča tudi v drugih regijah, kot so savinjska, posavska, zasavska, obalno-kraška in primorsko-notranjska.

“Tudi včeraj smo žal imeli veliko smrti. V bolnišnicah je umrlo 38 oseb, v domovih za starejše še 13. Skupaj torej žal 51. Vsem svojcem in bližnjim izrekam iskreno sožalje ob njihovi izgubi,” je dejal Kacin.

Preberite tudi: V nedeljo v Sloveniji manj kot 500 novih okužb. Povečalo se je število hospitaliziranih, več bolnikov tudi na intenzivni negi

“Včeraj je bolnišnično oskrbo potrebovalo 1298 pacientov. Intenzivno nego je potrebovalo 205 pacientov oziroma 10 več kot v soboto. Iz bolnišnic je bilo včeraj skupaj odpuščenih 36 pacientov, skupaj čez vikend pa 95. Več odpustov, tako kot vsak teden, pričakujemo danes,” je dejal Kacin.

V UKC Ljubljana je po navedbah vladnega govorca trenutno hospitaliziranih 338 covidnih pacientov, od tega jih 66 potrebuje intenzivno nego.

Za domove starejših pa je Kacin pojasnil, da je v DSO na novo ozdravljenih 98 stanovalcev in 63 zaposlenih. Na novo okuženih pa je 38 stanovalcev, aktivno okuženih je 2.733. Na novo okuženih je tudi 20 zaposlenih, aktivno okuženih pa je 1.172 zaposlenih. V 5 posebnih socialnovarstvenih zavodih je trenutno 199 okuženih uporabnikov in 121 zaposlenih, je povedal Kacin.

Vladni govorec je za konec še dejal, da bo vlada v četrtek odločala o morebitni sprostitvi ali podaljšanju ukrepov.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun