Search
Close this search box.

Koroška premiera filma GEPACK več kot uspešna v Narodnem domu Mežica

Razprodana dvorana hrama kulture, navdušeno občinstvo ter pozitivni vtisi, povedo več kot tisoč besed. Da, če ste zamudili premiero na Koroškem vam je brez dvoma lahko žal.

V soboto, 3. februarja 2024, ob 18. uri smo bili v Narodnem domu Mežica priča koroški premieri celovečernega prvenca Žige Kukoviča, uveljavljenega ustvarjalca vsebin za družbena omrežja, ki zadnja leta prodira tudi v filmski svet.

Film so na koroški premieri pospremili ustvarjalci filma in igralci na čelu z režiserjem Žigo Kukovičem, ki so si po koncu vzeli čas tudi za druženje in fotografiranje. Uspešno premiero je obiskal tudi koroški del ekipe: Katarina Lodrant, Nik Gradišnik in Jure Tamše.

O vsebini: V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

Navdih za film je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju Žigi Kukoviču in igralcu Robertu Kladniku, ko sta se prvič s prijatelji odpravila na morje. Po mnogih neuspelih poskusih iz leta v leto so se ustvarjalci septembra 2022 le podali v gverilsko produkcijo brez proračuna, ne vedoč, če jo bodo sploh kdaj zaključili. Trajala je leto dni in rezultat je odlični GEPACK.

Filmska ekipa je drugič zapored odnesla domov Zlati Muvit 2022 & 2023 + nagrada občinstva, scenarista in režiserja Žigo Kukoviča na TikToku sledi preko 150.000 sledilcev. Na YouTube profilu je dosegal do 100.000 uporabnikov. Robert Kladnik, eden izmed glavnih igralcev, ima na TikToku čez 100.000 sledilcev. Njuni videi so dosegali do 300.000 ogledov na posamezne videe. Ustvarjata slovensko vsebino, zato v večini dosegata slovensko publiko.

V razprodani dvorani Narodnega doma Mežica je bilo vzdušje imenitno, gledalci pa so odhajali domov s pozitivnimi vtisi. Navdušenje množičnega občinstva govori samo po sebi. Čestitke organizatorjem in ustvarjalcem!

Vir: ND Mežica

Dogodki

Razprodana dvorana hrama kulture, navdušeno občinstvo ter pozitivni vtisi, povedo več kot tisoč besed. Da, če ste zamudili premiero na Koroškem vam je brez dvoma lahko žal.