Search
Close this search box.

Koroška občina prva v boju proti nepotrebni plastični embalaži

TD Radlje ob Dravi je letos organiziralo že 31. Hmeljarski likof. Hmeljarski likof je največja in najbolj odmevna in tudi najbolj množično obiskana prireditev v Radljah ob Dravi. Sodi v sklop ohranjanja kulturne dediščine, saj je hmelj v kraju znan že od leta 1903.

Kako to poteka? Prireditev se prične s tradicionalnim srečanjem povabljenih na posestvu Hmeljarstva Čas. Nato se vije povorka z opremljenimi vozovi s konjsko vprego, traktorji ter moderno opremo z hmeljišča vse do središča Radelj ob Dravi, ki postanejo ta dan središče dogajanja.

Letos je bil Hmeljarski likof prav poseben in sicer mineva že 115 let od prve zasaditve hmelja. Organizator – TD Radlje ob Dravi se vedno bolj zaveda pomembnosti ohranjanja čiste narave in okolja, zato se je letos odločili, da na svojem dogodku postreže hmeljarske klobase na EKO krožnikih, ki so v naravi biorazgradljivi in med drugim certificirani kot hrana. To je potrdil tudi župan občine Radlje ob Dravi, gospod Alan Bukovnik, kateri je bil med prvimi, ki je krožnik dejansko tudi pomalical.

Mlado koroško zagonsko podjetje Evegreen se šele uveljavlja. Sestavljajo ga Eva, Domen in Roman, ki prihajajo iz Mislinje. Njihova “supermoč” je, da razvijajo naravi prijazne produkte. Eden izmed njihovih najbolj prepoznanih izdelkov so prav EKO krožniki, ki so izdelani iz pšeničnih otrobov. Krožnike lahko po uporabi enostavno odvržete na domači kompostnik, jih ponudite kot prigrizek hišnim ljubljenčkom ali jih zavržete med biološke odpadke, ki jih odgovorni na lokalnih odlagališčih predelajo v organski kompost.

TD in Občina Radlje ob Dravi se zavedata perečega problema plastike, zato so stopili korak naprej ter kot prvi na javni občinski prireditvi uporabili biorazgradljive EKO krožnike.

Obiskovalci so bili navdušeni. Navdušen pa je bil tudi organizator, saj je bilo ob koncu prireditve bistveno manj odpadne embalaže kot leto prej. Najboljše pa je dejstvo, da so krožniki certificirani kot hrana in jih lahko skupaj s preostalo hrano preprosto pojemo! Kako zabavno, enostavno in priročno!

Če želite izvedeti več o mladem start up podjetju Evegreen, jih kontaktirajte na:

Dogodki