Search
Close this search box.

Koroška je tudi letos prisotna na sejmu Alpe Adria v Ljubljani

Včeraj se je pričel 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga »Alpe Adria«. Potekal bo vse do sobote, 18. februarja in to na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Tam se tudi letos predstavlja s svojo turistično ponudbo destinacija Koroška. Regionalna razvojna agencija za Koroško (RRA Koroška) je tudi letos pozvala k sodelovanju predstavnike celovite turistične ponudbe Koroške regije, ki zajema vse tri doline – Mežiško, Dravsko in Mislinjsko.

Destinacija Koroška se tako predstavlja enotno. Takšni sejmi pa so odlična priložnost za promocijo regije ter pletenje novih vezi. Mnogi se vedno bolj zavedajo, da je Koroška res prava zakladnica presenečenj, nekakšen skriti zaklad narave, kjer se je moč umakniti iz urbanega vrveža v spokojnost mogočnih koroških gozdov in alpskih dolin ter aktivno in z vsemi čuti doživljati pristne dragocenosti, ki sta jih izoblikovala narava in človek.

Prvi dan sejma je obiskalo presenetljivo veliko število obiskovalcev. Predstavniki Koroške pa so se razveselili tudi dveh koroških županov, ki sta jih prišla pozdravit na njihov razstavni prostor in sicer župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja in župana Občine Dravograd Antona Preksavca. Vsako leto pa jih obišče tudi Radeljčan Blaž Cvar, predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije.

Tudi sicer pa je Koroška pritegnila veliko pozornosti, tudi zato, ker saj so za obiskovalce sejma pripravili nagradno igro, ki bo potekala prav vse dni sejemskega dogajanja. Nagrade pa so prispevale lokalne turistične organizacije in ponudniki (ŠKTM Radlje ob Dravi in Vodni park Radlje ob Dravi, Občina Črna na Koroškem, Koroški splavarji, Podzemlje Pece, JZ Spotur Slovenj Gradec, JZ Dravit Dravograd, Občina Mislinja, ZKŠTM Ravne na Koroškem, RRA Koroška,…).

Koroško najdete v Marmorni dvorani B, na razstavnem prostoru št.1. Vabljeni, da jih obiščete.

Dogodki

Včeraj se je pričel 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga »Alpe Adria«. Potekal bo vse do sobote, 18. februarja in to na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.