Search
Close this search box.

Korošica z naravnimi copati za otroke ustvarila uspešen posel

Maja Krajnc je Korošica, ki že od nekdaj razmišlja o samostojni karieri. Ker po končanem študiju ni našla prve zaposlitve, po rojstvu prvega otroka pa je bilo službo dobiti še toliko težje, je volja do samostojne poti postala še večja. In tako je Maja pričela začeti iskati inovativne produkte za otroke, ki jih v Sloveniji takrat še ni bilo. In danes je lastnica ene najuspešnejših spletnih trgovin z otroškimi copatki in ostalo opremo v Sloveniji.

Maja pravi, da se je vse skupaj začelo, ko je po končanem študiju neuspešno iskala prvo zaposlitev. Ko je povila tudi svojega prvega sina, in je bilo službo še toliko težje dobiti, je začela razmišljati o samostojni karieri. Z željo po majhnem zaslužku je začela iskati inovativne produkte za otroke, ki jih v Sloveniji tedaj še ni bilo.

“Tako sem našla odejico Snugglebundl. Ker mi je bilo poslovno okolje popolna neznanka, sta prvi dve škatli odejic več kot pol leta ležali pod posteljo, med tem pa sem jo skušala predstaviti trgu na vse možne načine. V tem času sem dobila tudi službo za nedoločen čas. Kar nekaj časa je minilo preden sem sklenila prvi večji posel z verigo desetih trgovin. Takrat se je vse skupaj po veliko neuspešno sklenjenih poslih začelo premikati na bolje. V tem času sem si pridobila veliko poslovnih izkušen tako na Slovenskem kot tujem trgu. Med tem sem pridobila tudi distributerstvo za otroško grizalo Mouthie Mitten.”

Službo kasneje dobila, želja po uspehu in samostojni poti je rasla, začetek spletne trgovine Snugi.si

Ker je želja po uspehu rasla je Maja veliko razmišljala tudi o lastni spletni trgovini. Tako sta jo skupaj s partnerjem izdelala in dodala še nekaj novih artiklov.

Ker sva oba s partnerjem (bila) zaposlena, je bilo krmarjenje med službo, otrokom in poslom zelo težko. Vendar nama (je) uspeva/lo. Bila sva polna idej, kaj vse bi še lahko ponudila, vendar se je zaradi financ vedno zataknilo.

Prelomnica leta 2017

Prelomnica pa je bila lansko leto, ko sta za sina iskala nove copate, ki so se mu strgali in je seveda nad vsakimi vihal nos, noge pa so se mu v vsakih copatih potile. Takrat se je porodila ideja, da bi začela izdelovati svoje copate, ki bi bili zračni in na pogled privlačni ter udobni. A kako, na kakšen način bi to izpeljala, saj o šivanju nista imela pojma.

Majini copatki - Snugi.si

Maja se je naučila šivati in copatke začela izdelovati kar sama

Nekega večera sem samo izstrelila partnerju, da bom šla na tečaj in začela šivat, pa je. Tako preprosto se je slišalo. Zakaj pa ne, dajva poskusit mi je rekel in že naslednji dan sva šla po šivalni stroj, jaz pa sem se prijavila na 40 urni šiviljski tečaj. Smešno, ampak prvi copatek je zašil moj partner jaz pa se do tečaja nisem želela usesti za stroj. Na tečaju sem povedala, da se želim naučiti šivati samo copatke, tako sem svoj prvi par šivala skoraj cel 40 urni tečaj. Komaj so nastajali moji prvi modeli copat, in testiranje različnih materialov, je že padlo prvo (takrat) ogromno naročilo copat s strani poslovnega partnerja.

Maji in njenemu partnerju, se je vse skupaj zdelo neizvedljivo. Dobila sta naročilo za kar 260 parov copat, ki sta jih morala dobaviti v roku dveh tednov. Tako je Maja šivala takoj, ko je prišla iz službe in še pozno v noč, kakšen dan tudi do jutranjih ur.

V stanovanju je vladal kaos. Živimo v najemniškem stanovanju na 50 m2, na srečo v pritličju in dobro izoliranem stanovanju, tako nisem motila sosedov, pa mi je uspelo sešiti copatke v roku. S strani strank je bil odziv zelo dober. Čeprav, če se sedaj spomnim mojega prvega copatka se samo vprašam, pa kdo je to sploh kupil. Potem sva copatke samo še izpopolnjevala. Spet je bilo veliko zgrešenih poslov, ki so bili finančno kar lep zalogaj.

Maja s svojimi naravnimi copatki, tudi za odrasle.

Verjela sta v svoj produkt in uspelo jima je

Kot nam je povedala Maja, sta verjela v njun prvi produkt, v njuno blagovno znamko in sta pri tem vztrajala in danes pravita, da jima je uspelo.

Partner je pustil dobro plačano službo in ekipi sta se pridružili še 2 šivilji. Še vedno delava na izboljšavi copatk, čeprav stranke pravijo, da so že sedaj vrhunski. Najbolj pa nas žene naprej pozitivno mnenje strank, ki se vedno znova vračajo k nam. Plani za prihodnost so ogromni in komaj čakava, da jih uresničiva.

Zakaj so copatki tako posebni?

Copatki so udobni, zračni in nedrseči, narejeni iz naravnih materialov. Notranji del je iz organskega velurja in dolgodlakega pliša, zunanji iz 100% ekološkega bombaža. Podplat je iz mikrosemiša in protizdrsne silikonske podlage.

Noge se v copatih ne potijo in so primerni za vse letne čase. Uporaba naravnih materialov daje občutek udobja, zračnosti in lahkotnosti. Copati so kot nalašč za otroke vseh starosti ter primerni za otroke z visokim nartom in s širšimi stopali. Odlični za uporabo doma, v vrtcu in šoli. Mehka elastika okoli gležnja preprečuje, da bi copatki padali z nog.  Otrok si jih zelo enostavno obuje brez pomoči.

Pediatri in ortopedi po vsem svetu priporočajo nošenje mehkih copat za pravilen razvoj stopal. Ker Snugi.si sledi smernicam, so njihovi copatki idealni za pravilen razvoj otrokovih stopal in pravilne hoje.

Vsi materiali, ki se uporabljajo imajo certifikat Oeko Tex Standard 100, razreda I (odobreni za neposreden stik z občutljivo kožo dojenčkov in otrok).

Sestava:

100% bombaž

Bambus viskoza 70% / organski bombaž 25% / poliester 5%

Poliester 100%

Danes je v ekipi že kar 9 ljudi, do konec leta pa bo copatke možno kupiti že kar po 50-tih Baby Centrih po Sloveniji!

Dogodki

Maja Krajnc je Korošica, ki že od nekdaj razmišlja o samostojni karieri. Ker po končanem študiju ni našla prve zaposlitve, po rojstvu prvega otroka pa je bilo službo dobiti še toliko težje, je volja do samostojne poti postala še večja. In tako je Maja pričela začeti iskati inovativne produkte za otroke, ki jih v Sloveniji takrat še ni bilo. In danes je lastnica ene najuspešnejših spletnih trgovin z otroškimi copatki in ostalo opremo v Sloveniji.