Search
Close this search box.

Korošica v velikem finalu MasterChefa

Tekmovanje MasterChef Slovenije se bliža h koncu. Pretekli četrtek so se tekmovalci borili za prvi dve mesti v velikem finalu, kjer sta si prvi najprej prikuhala Žan Milosavljevič in Kaja Balentič. Sodniki pa so tekmovalce in gledalce letos presenetili, saj so se v veliki finale uvrstili kar trije tekmovalci. Korošica Kaja Jurač je postala tretja finalistka.

“Gajstna Korošica” iz Prevalj nam pove, da so občutki ob uvrstitvi v finale fenomenalni: “Prisotnega je tudi malo strahu. Vsaka oddaja je bila po svoje stresna, kaj bo šele v finalu, ko bo pritisk še toliko večji … Ko veš, da te do pokala loči le mišja dlaka in si ne smeš privoščit nobene napake.” 

Kaja pravi, da si niti v sanjah ni mislila, da bo prišla tako daleč. “Nekje v meni je bila želja, da bi prišla v finale, ampak si na začetku še ne upaš razmišljati tako visoko,” pove in doda, da je v šov vstopila kot “domača amaterska kuharica”, njen prvi cilj pa je bil, da ne izpade prva, drugi cilj, da pride med top 10. “Ko že vse to dosežeš imaš iz oddaje v oddajo vedno večjo željo priti čim dlje.”

“Če bi lahko za finalno oddajo pripravila krožnik po moji lastni izbiri, bi bil definitivno takšen, da izraža mene” nam še zaupa sogovornica in doda, da krožniku ne bi smelo manjkati nekaj kremastega, nekaj domačega, tradicionalnega: “Recimo štruklji, ki ne bi bili klasični ter seveda temno meso z eno dobro vinsko omako, ki bi bila pika na i. Šla bi malo izven okvirjev in bi eksperimentirala z okusi.” še razloži.

Na to kakšna so njena pričakovanja za finalni večer je odgovorila: “V MasterChefu pričakuj nepričakovano, tako, da si nekih velikih pričakovanj ne delam.” Pravi, da si želi samo to, da bi finale izpeljala tako, kot si ga je zadala: “Da bom ostala zvesta sama sebi, zaupala vase in se borila do konca ne glede na vse ovire, ki nas čakajo na finalni večer.”

Korošica pravi, da sta Žan in Kaja zelo močna konkurenta, “oba bosta zelo trd oreh. Kaja ima zelo veliko znanja in je zelo drzna pri okusih, Žan je pa že pravi profesionalec, saj ima že kar veliko let izkušenj v gostinstvu.” Pravi, da zmago privoščim tako Žanu kot Kaji ter seveda tudi sebi: “Vem, kako težka je bila pot priti v finale! Na koncu naj zmaga najboljši.”

Na socialnih omrežjih pa se pojavljajo tudi zlobni komentarji. “Moram priznati, da so se me nekateri komentarji res dotaknili,” pravi Kaja in doda: “Posebej nekaj zasebnih sporočil, kjer so res prestopili meje. Nekateri svoje frustracije izražajo preko socialnih omrežji in komentarji pod članki. Žalijo ljudi in jim želijo slabo, ampak dobro, tudi takšni naj imajo svoje veselje,” še pove vedno nasmejana Kaja. “Vem, da ne moreš biti vsakemu všeč in prav je tudi tako, ampak nekje so tudi meje in osnovni bonton izražanja.” Finalistka pa dobiva tudi veliko pozitivnih komentarjev od ljudi, ki jo podpirajo in ji želijo vse dobro. “Tako, da hvala vsem mojim navijačem, ki vsak četrtek stiskajo pesti zame.”

Zelo pozitivni pa so odzivi njenih prijateljev in znancev: “To mi zelo veliko pomeni, saj me prijatelji najbolj poznajo in vedo kakšna sem v privat življenju,” razloži sogovornica in doda, da se ji je oglasilo tudi veliko prijateljev, iz srednje šole in najstniških let. “Zelo lepo je prebirat takšna sporočila in spet malo obujati spomine.”

Pravi, da se je v šovu zelo veliko naučila. “Največ znanja mi je dal Kristjan Andrelič, ki je vodil naše tečaje. Na vsakem tečaju sem izčrpala veliko informacij in znanja,” pove in doda: “Naučila sem se pa tudi veliko o sebi, dobila sem predvsem trdo kožo in sedaj me malenkosti ne vržejo več iz tira”

Kaja pravi, da bo ob koncu tekmovanja najprej stekla v objem svojega partnerja in svojih otrok. “Zelo sem jih pogrešala in ni bilo lahko biti toliko časa stran od družine. Nadoknadili bomo vse zamujeno.”

In kaj bi storila v primeru zmage? Kaja pravi: “Uff denarja ne bi bilo težko zapravit (smeh). Nekaj denarja bi pametno naložila, malo bi pa razvajala svojo družino in sebe.”

Za konec pa se zahvalila še svojemu partnerju Roku: “Rada bi se zahvalila mojemu fantu. Brez njega mi ne bi uspelo, on me je podpiral skozi celotno oddajo, takrat ko sem bila najbolj obupana, me je znal potolažit, mi svetovati in me napolnil z pozitivnimi mislimi. Takrat, ko sem bila vesela je veselje delil z mano. Rok hvala ker si!”

Preberite še: Kaja Jurač: “Ko sem prvič vstopila v MasterChef kuhinjo sem se počutila kot kraljica.” (FOTO)

Dogodki

Tekmovanje MasterChef Slovenije se bliža h koncu. Pretekli četrtek so se tekmovalci borili za prvi dve mesti v velikem finalu, kjer sta si prvi najprej prikuhala Žan Milosavljevič in Kaja Balentič. Sodniki pa so tekmovalce in gledalce letos presenetili, saj so se v veliki finale uvrstili kar trije tekmovalci. Korošica Kaja Jurač je postala tretja finalistka.