Korošica Sara Berglez Zajec v boju za prestižno nagrado IMK 2021. Glasujete lahko tudi vi (VIDEO)

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM) v oktobru organizira že 13. izbor nosilca naziva Inovativni mladi kmet - kmetica (IMK 2021). Za laskavi naziv pa se tokrat poteguje tudi Korošica Sara Berglez Zajec.
Celozaslonski zajem 11. 10. 2021 161623

IMK je izbor tistih inovativnih mladih kmetov ali kmetic, ki prepričajo s svojimi idejami v kmetijstvu, gozdarstvu ali ribištvu. Zaključi se s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu po seštevku ocen strokovne komisije (kar predstavlja 70%) in rezultatov spletnega glasovanja (30%). Namen prireditve je podpirati inovativnost med mladimi v kmetijstvu, gozdarstvu ali ribištvu ter spodbuditi prenos znanja in promocijo kmetijstva, so o izboru zapisali organizatorji.

VIDEO: Predstavitev kandidatke – Sare Berglez Zajec

Glasujete tako, da si ogledate video predstavitve vseh 11 kandidatov za naziv IMK 2021 in na dnu strani oddate svoj glas tistemu kandidatu, ki vas je s svojo inovativno idejo najbolj prepričal. Glasovi se zbirajo prek e-naslovov. Glasujete lahko TUKAJ, kjer najdete tudi vse predstavitve kandidatov. Na predlog KGZS – Zavod Ptuj in DPM Mislinjske doline pa v izboru sodeluje, kot že omenjeno, tudi Sara Berglez Zajec, sicer Radeljčanka, ki se je potem, ko je kmetijo podedovala, preselila na Kaplo.

VIDEO: Zakaj glasovati za Saro Berglez Zajec
 

Z enim e-mail naslovom lahko glasujete le enkrat na dan, vse dni trajanja spletnega glasovanja. Glasovanje se je začelo v nedeljo, 10. oktobra 2021 zaključi pa se v nedeljo, 17. oktobra 2021, ob 23.59. Šteli bodo samo glasovi prejeti preko e-mailov.

Kdo bo prejel laskavi naslov IMK 2021, bomo izvedeli na podelitvi, ki bo 22. oktobra v Predsedniški palači v Ljubljani. Zaradi omejitev boste lahko vsi spremljali prenos prek FB strani ZSPM in KGZS. Ta dan se bodo kandidati predstavljali na sejmu Narava in zdravje v sklopu stojnice Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer boste lahko izvedeli več o njihovih izdelkih. 

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.