Search
Close this search box.

Korošec Slavko Bobovnik še zadnjič v Odmevih

Še malo in se bo pisalo novo leto, z novimi željami, načrti, potmi, cilji … Leto, ki bo za marsikoga drugačno, sveže … Takšno bo tudi za enega izmed najbolj prepoznavnih in priznanih novinarjev Slavka Bobovnika, ki je skozi celotno poklicno karieri ostal zvest Televiziji Slovenija in domačemu kraju, Radljam ob Dravi, z novim letom pa odhaja v zaslužen pokoj.

Slavko Bobovnik je v petek zadnjič vodil Odmeve, ki so bili na koncu posvečeni njegovi dolgoletni novinarski karieri, družbo pa sta mu v studio še zadnjič delala Rosvita Pesek in Igor Bergant. Odmeve bomo sicer lahko spremljali preko malih ekranov tudi v letu 2019, vendar brez odličnega gospoda Bobovnika, ki se bo s televizijskih ekranov dokončno poslovil zadnji dan v letu, ko bo vodil oddajo Silvestrski pozdrav.

Kaj je Slavko Bobovnik povedal ob slovesu v Odmevih, si lahko pogledate na spodnji povezavi.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174585620

V petkovih Odmevih so med drugim omenili, da je za priljubljenim novinarjem približno 3000 osrednjih informativnih oddaj (dnevnikov in odmevov). Brez njegovih soočenj niso minile nobene predsedniške ali parlamentarne volitve. Bobovnik je novinarsko pot, še kot gimnazijec, začel na lokalnem radiu Radlje, nato se je na nacionalnem radiu uveljavil kot poročevalec s Koroške, leta 1981 pa je postal prvi koroški televizijski dopisnik, nikoli pa ni bil urednik. Kmalu ni bil le poročevalec iz domačih krajev, ko je začela propadati Jugoslavija, je poročal s Kosova, iz Zagreba pa, ko je bil izdan ukaz za napad na Slovenijo.

Bobovnik je bil vedno v središču dogajanja, tudi takrat, ko so se delile najbolj prestižne novinarske nagrade. Odmevi so bili 13-krat nagrajeni za najboljšo informativno oddajo, Slavko Bobovnik pa je v štirih desetletjih nabral še celo vrsto osebnih nagrad in priznanj – najdaljšo med vsemi televizijci, med drugim šest gongov popularnosti, sedem viktorjev, šest nagrad Trusted Brand za najverodostojnejšega voditelja.

Kot zanimivost gre omenit, da je o njem nastalo tudi magistrsko delo na temo Razvoj televizijske osebnosti: Slavko Bobovnik, katerega avtorica je Lea Vornšek, prav tako novinarka Televizije Slovenija.

http://dk.fdv.uni-lj.si/magistrska_dela_2/pdfs/mb22_vornsek-lea.pdf

Bo Bobovnik v letu 2019 postal predavatelj? Po poročanju nekaterih medijev bodo na Akademiji za poslovni protokol, ki jo ustanavlja dolgoletna šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti, predavali štirje gostje predavatelji, med drugim tudi Slavko Bobovnik, pri temi učinkovit nastop pred kamero (teorija in praktične vaje). Akademija svoja vrata odpira 17. januarja 2019 v Hotelu Slon v Ljubljani, med drugim poroča revija Nova.

Iz uredništva Koroških novic mu želimo vse lepo na novi življenjski poti in naj ne bo čas njegov gospodar, kot se rado zgodi upokojencem, za katere velja rek, da nikoli nimajo časa.

Dogodki