Search
Close this search box.

Koroški gasilec Primož Ternik je lokalni junak Prvega programa Radia Slovenije

Po vseh slovenskih regijah in krajih na Radio 1 iščejo in predstavljajo lokalne junake, ki zavzeto, nadpovprečno in predano opravljajo svoje delo ali prostočasno dejavnost

V svetu prostovoljstva, predanosti in organiziranosti v gasilskih vrstah izstopa Primož Ternik, predsednik radeljskih prostovoljskih gasilcev ter poveljnik gasilske zveze društev Dravske doline. Njegovo življenje je posvečeno prostovoljnemu delu, kjer je ključna osebnost in gonilna sila na področju gasilske dejavnosti na Koroškem.

Ternik prihaja iz dela Koroške, ki so mu lanske poplave nekako prizanesle, vendar pa je postal glavni akter pri organizaciji in razvoju gasilske dejavnosti na tem območju. Z novoletnim začetkom je v Radljah zaživelo prvo poklicno gasilsko jedro na Koroškem. Ta inovacija je bila odgovor na izzive, s katerimi so se soočali, predvsem pomanjkanje razpoložljivih operativnih gasilcev, še posebej v dopoldanskem času. Razumejo, da precej ljudi dela čez mejo, zato so ugotovili, da je ustanovitev poklicnega jedra ključnega pomena za boljšo gasilsko pripravljenost. Hkrati v regiji že deluje regijski gasilski poligon, ki je dragocena pridobitev za usposabljanja gasilcev v regiji in širše.

Primož Ternik tako s svojim predanim delom, vodstvenimi sposobnostmi ter vizijo za prihodnost izkazuje izjemno predanost gasilstvu in skupnosti. Njegova zavezanost prostovoljnemu delu je navdihujoča in prispeva k razvoju gasilske dejavnosti na Koroškem, ki bo zagotovila varnost in pomoč v nujnih situacijah tudi v prihodnosti.

Vir: Radio 1 (RTV Slovenija)

Dogodki

Po vseh slovenskih regijah in krajih na Radio 1 iščejo in predstavljajo lokalne junake, ki zavzeto, nadpovprečno in predano opravljajo svoje delo ali prostočasno dejavnost