Korošec Niko Kolar imenovan za direktorja Policijske uprave Celje

Niko kolar

Niko Kolar, ki je od 1. oktobra 2018 po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil Policijsko upravo Celje, je bil 14. decembra 2018 imenovan za direktorja Policijske uprave Celje.

Od včeraj Policijsko upravo Celje vodi Korošec

S 1. oktobrom 2018 je Kolar po pooblastilu generalnega direktorja policije prevzel vodenje Policijske uprave Celje, 14. decembra letos je bil imenovan za direktorja policijske uprave. Niko Kolar se je leta 1971 rodil v Slovenj Gradcu, je oče štirih sinov, z družino živi v Podgorju pri Slovenj Gradcu.

V policiji je zaposlen od leta 1990, ko je po končani Kadetski šoli za miličnike z delom začel na Policijski postaji Dravograd, kjer je opravljal naloge policista in vodje varnostnega okoliša. Ob delu je leta 1995 končal Višjo pravno šolo v Mariboru in nato kot diplomiran pravnik zaključil še študij na Pravni fakulteti v Mariboru.

Leta 1996 je bil premeščen na Policijsko postajo Slovenj Gradec, na delovno mesto pomočnika komandirja, kjer je leta 2004 napredoval na delovno mesto komandirja. Po dveh letih vodenja Policijske postaje Slovenj Gradec je bil premeščen v Sektor uniformirane policije Policijske uprave Slovenj Gradec. Z združitvijo policijskih uprav v letu 2011 je z delom nadaljeval v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Celje. Avgusta 2013 je postal vodja Službe direktorja Policijske uprave Celje, ki jo je uspešno vodil dobrih pet let.

Preberi še:  Pred razsodiščem zbornice dva zdravnika zaradi spornih izjav o cepljenju in cepivih
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.