Search
Close this search box.

Korošec Gregor Podričnik prejemnik prestižne Severjeve nagrade

Danes so v Škofji Loki podelili Severjeve nagrade, ki so med igralci zelo cenjene. Dobitniki so prejeli nagrade za igralske dosežke v poklicnih in ljubiteljskih gledališčih. Nagradili pa so tudi igralske dosežke študentov dramske igre, med prejemnik je tudi Korošec Gregor Podričnik.

Dobitnike prestižnih nagrad, ki jih že 48 let podeljuje Sklad Staneta Severja, ustanovljen v spomin na legendarnega gledališkega in filmskega igralca, je po pregledu vseh predlogov iz lanske gledališke sezone izbrala strokovna žirija. Predsedoval ji je igralec Alojz Svete, člani pa so bili igralka Silva Čušin, dramaturginji Diana Koloini in Tea Rogelj ter igralec in režiser Jaša Jamnik.

Za dosežke v poklicnih gledališčih sta jo prejela Nina Valič in Vojko Belšak. Nagrado za stvaritev študenta dramske igre sta si prislužila Matic Valič in Gregor Podričnik, nagrado za najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču pa sta prejela Damijan Perne in Maša Kavčič.

Gregor Podričnik si je študentsko nagrado prislužil z vlogo Leontesa v Shakespearjevi Zimski pravljici.Njegovo obvladovanje igre kot montaže pomeni pogumno soočanje s sodobno gledališko igro, kjer se povezanost nahaja med hitrimi rezi, preskokih v čustvenih stanjih, času in prostoru ter stilskimi prevoji,” je zapisano v utemeljitvi.

V Ribnici na Pohorju se je popoldne odvijal tradicionalni Severjev dan, ki je prav tako posvečen preminulemu igralcu Stanetu Severju.

Iskrene čestitke vsem.